Movie Park Germany

Movie Park Germany staakt vuurwerk na klachtenregen

10-10-2019, 20:26 uur | Reacties

Movie Park Germany stopt per direct met het opvoeren van een vuurwerkshow. Het Duitse pretpark had beloofd dat het populaire Halloween Horror Festival dit jaar dagelijks afgesloten zou worden met een spectaculaire Closing Show. Die zou bestaan uit muziek, videobeelden, lichteffecten, lasers en vuurwerk.

Maar al na vier dagen heeft Movie Park moeten besluiten om het vuurwerk te schrappen. "We hadden toestemming van de autoriteiten, maar de gemeente heeft een heleboel klachten ontvangen van omwonenden", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "We willen het gemeentebestuur niet in een lastig parket brengen."


ZIE OOK: Movie Park Germany start Halloween Horror Festival met nieuw spookhuis

Het Duitse attractiepark vindt een goede relatie met buurtbewoners en de gemeente naar eigen zeggen ontzettend belangrijk. "Een goede band met de buurt is noodzakelijk om het park te blijven ontwikkelen", aldus de voorlichter. Daarom wordt de voorstelling vanaf vandaag opgevoerd zónder vuurpijlen.

Vlammen
Ondertussen wordt er gezocht naar alternatieven. "We denken aan vlammenwerpers of extra lasers. Het is een uitdaging die we zo professioneel mogelijk proberen op te lossen."

Het Halloween Horror Festival loopt nog tot en met 10 november. In totaal zijn er dit jaar 23 halloweendagen.ZIE OOK: Movie Park Germany breidt Halloween Horror Festival uit

Reacties