Efteling

Fundering van nieuwe achtbaan Efteling wordt zichtbaar

09-10-2019, 15:10 uur | Reacties

De Efteling is gestart met de fundering van een nieuwe achtbaan. In het voorjaar van 2020 opent de dubbele rollercoaster Max & Moritz, op de oude locatie van de Bob. Nu de bobsleebaan volledig afgebroken is, ligt de focus op de grondwerkzaamheden voor de vervanger.

Dat is te zien op foto's van de bouwplaats. "We zijn deze maand gestart met het aanbrengen van de nieuwe fundering, de ruwbouw van het stationsgebouw en de contouren van het landschap", laat een Efteling-woordvoerder aan Looopings weten. De werkzaamheden lopen op schema.


ZIE OOK: Ontwerpen onthullen uiterlijk van nieuwe Efteling-achtbaan

Max & Moritz wordt een powered coaster met twee banen, waarbij de treinen worden aangedreven met behulp van elektriciteit in plaats van zwaartekracht. Het thema is gebaseerd op een klassiek Duits verhaal uit 1865, over twee kwajongens die hun dorp onveilig maken.

Tekeningen
De Efteling heeft het exacte baanverloop van de attractie officieel niet bekendgemaakt. In een bouwkeet op het terrein hangen echter al tekeningen die de lay-out van beide achtbanen verklappen. Ook het nieuwe uiterlijk van het stationsgebouw is daarop zichtbaar.ZIE OOK: De laatste loodjes: Bob in de Efteling bijna helemaal verdwenen

Reacties