Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fundering van nieuwe achtbaan Efteling wordt zichtbaar

09-10-2019, 15.10 uur

De Efteling is gestart met de fundering van een nieuwe achtbaan. In het voorjaar van 2020 opent de dubbele rollercoaster Max & Moritz, op de oude locatie van de Bob. Nu de bobsleebaan volledig afgebroken is, ligt de focus op de grondwerkzaamheden voor de vervanger.

Dat is te zien op foto's van de bouwplaats. "We zijn deze maand gestart met het aanbrengen van de nieuwe fundering, de ruwbouw van het stationsgebouw en de contouren van het landschap", laat een Efteling-woordvoerder aan Looopings weten. De werkzaamheden lopen op schema.

Max & Moritz wordt een powered coaster met twee banen, waarbij de treinen worden aangedreven met behulp van elektriciteit in plaats van zwaartekracht. Het thema is gebaseerd op een klassiek Duits verhaal uit 1865, over twee kwajongens die hun dorp onveilig maken.

Tekeningen
De Efteling heeft het exacte baanverloop van de attractie officieel niet bekendgemaakt. In een bouwkeet op het terrein hangen echter al tekeningen die de lay-out van beide achtbanen verklappen. Ook het nieuwe uiterlijk van het stationsgebouw is daarop zichtbaar.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be