Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini-Europe

Belgisch pretpark vraagt sloopvergunning aan als dreigement

09-10-2019, 11.45 uur

Het Belgische pretpark Mini-Europe in Brussel heeft een sloopvergunning aangevraagd. Dat meldt eigenaar Thierry Meeùs. "We moeten ons op het ergste voorbereiden", zegt hij. De toekomst van het miniatuurpark is al jaren onzeker. Met het aanvragen van de vergunning wil Meeùs druk zetten op de stad Brussel.

Mini-Europe hoorde bij zwemparadijs Océade, dat een jaar geleden gesloten en gesloopt is om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. In eerste instantie zou het miniatuurpark ook het veld moeten ruimen. Later beloofde het stadsbestuur dat Mini-Europe zou blijven bestaan als het omliggende gebied opnieuw ontwikkeld wordt.

Maar uitbater Meeùs heeft daar nog altijd geen definitieve zekerheid over. Zijn park ontvangt steeds een tijdelijke vergunning om open te blijven. De huidige vergunning loopt eind volgend jaar af. "Dit sleept zich nu al twaalf jaar voort", vertelt Meeùs aan de Franstalige omroep RTBF. "Het is tijd dat de stad eindelijk eens een langetermijnvisie ontwikkelt."

Atomium
Met de aangevraagde sloopvergunning zouden alle gebouwen en installaties in Mini-Europe afgebroken kunnen worden. Meeùs hoopt niet dat het zo ver hoeft te komen. Voorlopig is het park van 24.000 vierkante meter, gelegen naast het beroemde Atomium, gewoon open voor publiek. Jaarlijks komen er ongeveer 400.000 bezoekers.

Mocht Mini-Europe toch verdwijnen, dan wil de eigenaar de miniaturen verplaatsen naar een andere locatie. Hij heeft daar naar eigen zeggen al tientallen voorstellen voor gehad "van steden in binnen- en buitenland".

Meer Mini-Europe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be