Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mandoria - Tematyczny Park Rozrywki

Weer plannen voor nieuw attractiepark in Polen: 'Nog nooit vertoond'

09-10-2019, 14.46 uur

Polen ontpopt zich langzaam maar zeker tot een echt pretparkland. De afgelopen jaren schoten Poolse attractieparken als paddenstoelen uit de grond. Daar komt binnenkort een nieuwe trekpleister bij: het historische themapark Mandoria Miasto Przygód. De opening staat gepland voor de zomer van 2020.

Het park komt te liggen in de buurt van de grote stad Lódz, in het centrum van Polen. De eerste fase bestaat uit een overdekt pretpark van 15.000 vierkante meter. Inmiddels zijn de werkzaamheden begonnen.

Over de precieze opzet is nog weinig bekend. "Bezoekers zullen worden meegenomen naar het jaar 1520", vertelt een woordvoerster van het project aan Looopings. "We gaan voor een ongekend hoog kwaliteitsniveau dat in Polen nog nooit vertoond is." De voorlichtster wil nog niet zeggen wat voor soort attracties er komen. "Maar verhaallijnen en gamificatie zullen een belangrijke rol spelen."

Details
Die verhaallijnen worden tot in de details doorgevoerd. Zo moeten bezoekers bij de ingang een 'visum' kopen om de stad binnen te komen. Ook wordt er in het park gewerkt met een eigen betaalmiddel: Mandoriaanse Dukaten.

De plannen zijn deze week gepresenteerd op een persconferentie. Mandoria zal het hele jaar door geopend blijven. Het project wordt gefinancierd door de firma PTAK S.A., eigenaar van winkelcentrum Ptak Fashion City. De eerste fase kost 108 miljoen Poolse zloty, zo'n 25 miljoen euro.



Meer Mandoria - Tematyczny Park Rozrywki
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be