Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling haalt Holle Bolle Gijs weg

04-10-2019, 19.29 uur

Eén van de Holle Bolle Gijzen in de Efteling heeft het veld moeten ruimen. Tiroler Gijs, de papiervreter bij snackrestaurant De Steenbok, werd vanmiddag weggehaald. Op videobeelden is te zien hoe twee bouwvakkers de vrolijke Oostenrijkse schrokop demonteren en voorzichtig wegdragen.

Tiroler Gijs is uitgebeeld als een gapende blonde slaapkop met een nachtjapon aan en een slaapmuts op. Hij moet verdwijnen vanwege de bouw van de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz, op de oude plek van de Bob.

De bobsleebaan is de afgelopen weken afgebroken. Naar verwachting keert de veelvraat later weer terug. Max & Moritz gaat in het voorjaar van 2020 open.

Piraña
Op dit moment moet de Efteling twee Holle Bolle Gijzen missen. Afgelopen zomer werd Inca Gijs, de papierverslinder naast wildwaterbaan Piraña, al voor onbepaalde tijd onklaar gemaakt. "Inca Gijs is even uitgegeten", zei een woordvoerder toen. "Hij heeft last van verstoppingen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be