Kermis

Inzamelingsactie voor slachtoffer van bizar kermisongeluk

04-10-2019, 12:20 uur | Reacties

Vrienden zijn een inzamelingsactie gestart voor de man die vorige maand ernstig gewond raakte bij een bizar ongeluk op de kermis van Wijchen. Marco van As (39) zat samen met zijn 8-jarige zoontje in de Deca Dance toen hun karretje door de vloer heen zakte tijdens een ritje. Van As moet zijn rechterbeen voortaan missen. Zijn linkerbeen is verbrijzeld.

De man, die zijn eigen garagebedrijf heeft, maakt zich zorgen over zijn financiële toekomst. Daarom hebben vrienden een speciale website ontwikkeld waarop geld gedoneerd kan worden: helpmarco.nl.


ZIE OOK: Slachtoffer van dramatisch kermisongeluk is blijvend invalide

"Het onderzoek naar de oorzaak en het juridische getouwtrek tussen de diverse partijen neemt veel tijd in beslag en kan zelfs jaren duren", staat op de site. "Deze tijd heeft het gezin van Marco niet. De inkomsten van het gezin zijn nu voor het overgrote deel weggevallen. De toekomst is in één klap veranderd in een tijd vol onzekerheden."

Verbouwing
Met het geld wil het gezin naar eigen zeggen rekeningen betalen en een verbouwing realiseren. "Om ervoor te zorgen dat Marco zo snel mogelijk weer bij zijn gezin kan wonen en hij daar verder kan revalideren."

De Deca Dance van exploitant Frank Vale is inmiddels afgebroken en opnieuw opgebouwd op een geheime locatie. Daar doet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoek naar de toedracht van het incident, in samenwerking met het Openbaar Ministerie.

ZIE OOK: Bizar ongeluk op Gelderse kermis: gondel Deca Dance zakt door de vloer

Reacties