Kermis

Recordpoging in kermisattractie faalt jammerlijk: 'De stank heeft me genekt'

05-10-2019, 16:25 uur | Reacties

Een poging om 24 uur lang te blijven zitten in een kermisattractie is niet geslaagd. Kermisfan Robin Demyttenaere (39) deed mee aan de tv-show Belgium's Got Talent met een ambitieuze uitdaging: 24 uur lang ritjes maken in de heftige thrillride Eclipse.

De actie vond afgelopen zomer plaats op de kermis in Antwerpen, maar werd pas gisteravond uitgezonden op televisie. Elke drie uur kreeg de Vlaming tien minuten pauze voor een sanitaire stop en een kleine snack.


ZIE OOK: Kermisfan die tien uur in attractie wilde zitten: 'Het is volledig mislukt'

Het eerste ritje maakte de waaghals met de bekende Vlaamse acteur en zanger Stan Van Samang. Daarna ging het al snel bergafwaarts. Na tien minuten begon Demyttenaere last te krijgen van zijn maag.

Stank
"De stank die boven Antwerpen hing, heeft me genekt", vertelt hij aan Looopings. "Die kwam van een waterzuiveringsstation verderop." Uiteindelijk hield Demyttenaere het 'slechts' twaalf uur vol. "24 uur was niet te doen." De Belg kwam dan ook niet verder in het tv-programma. "Het was leuk om eens mee te maken."

Het was niet de eerste keer dat Demyttenaere een poging ondernam om een record neer te zetten. In 2017 kondigde hij aan tien uur lang in de attractie G-Force te gaan zitten. Toen moest hij er al na drie uurtjes mee stoppen vanwege zwaar onweer.ZIE OOK: Wereldrecord: 192 personen zitten naakt in achtbaan

Reacties