Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Rookverbod in DierenPark Amersfoort

02-10-2019, 14.04 uur

DierenPark Amersfoort is vanaf deze week grotendeels rookvrij. In het volledige park geldt sinds 1 oktober een algeheel rookverbod, met uitzondering van twee afgebakende rookzones. Verder mogen bezoekers nog een sigaret opsteken vóór de ingang van de dierentuin.

"Wij willen graag een rookvrije omgeving bieden voor iedereen die ons park bezoekt en met name de kinderen", luidt de uitleg. "Daarom scherpen wij ons rookbeleid aan. Zo werken wij mee aan een rookvrije generatie."

Steeds meer Nederlandse dierentuinen kiezen voor het invoeren van een rookverbod. Zo zijn rokers in Burgers' Zoo, Apenheul en Wildlands Adventure Zoo Emmen al een tijdje aangewezen op rookzones. In de Amsterdamse dierentuin Artis mag helemaal nergens meer gerookt worden.

Wachtrijen
Van de attractieparken gingen tot nu toe Avonturenpark Hellendoorn, Sprookjeswonderland Enkhuizen, Drouwenerzand en Julianatoren overstag. In andere pretparken beperkt het verbod zich tot de overdekte locaties en de wachtrijen.

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be