Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Uniek: Efteling opent Vliegende Hollander in de kerstvakantie

04-10-2019, 10.01 uurBeeld: @promenadefotos

Efteling-bezoekers kunnen dit jaar ook 's winters een ritje maken in De Vliegende Hollander. De populaire waterachtbaan zal voor het eerst een groot deel van de Winter Efteling geopend zijn. Normaal gesproken gaat de attractie begin december dicht voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

Dit jaar blijft De Vliegende Hollander operationeel tot en met zondag 6 januari 2020, mits de weersomstandigheden het toelaten. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings. De attractie zal dus in principe ook de volledige kerstvakantie toegankelijk zijn. Op maandag 7 januari wordt alsnog gestart met het winteronderhoud. Dat duurt tot eind februari.

De Vliegende Hollander is oorspronkelijk ontworpen om ook in de wintermaanden te kunnen draaien. Men zou het waterpeil laten zakken, zodat inzittenden minder nat zouden worden. In de praktijk bleek het echter onhaalbaar om de attractie jaarrond open te laten, omdat het ritsysteem regelmatig tijdrovend onderhoud nodig heeft.

Wildwaterbaan
Ook wildwaterbaan Piraña blijft dit jaar langer geopend dan gewoonlijk. Het is gebruikelijk dat de waterattractie vanaf halverwege november gesloten is voor werkzaamheden. Volgens de huidige planning gaat de Piraña dit keer pas op maandag 2 december dicht.

Efteling-parkdirecteur Coen Bertens vertelde onlangs al in een interview met Looopings dat hij meer attracties winterhard wil maken. "We gaan elke keer per attractie kijken waar we dat kunnen doen", zei hij. "Het complexe aan De Vliegende Hollander is dat het een waterattractie is en dat het hele meer ermee in verbinding staat, maar dat wil niet zeggen dat we er niet naar kijken."

Gesloopt
Door de twee waterattracties langer open te houden, vangt de Efteling bovendien het gat in het attractie-aanbod op dat de Bob heeft achtergelaten. De populaire bobsleebaan is gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe familieachtbaan, maar die is pas in het voorjaar van 2020 af.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be