Plopsaland De Panne

Bouwplannen opgedoken voor nieuwe darkride in Plopsaland

01-10-2019, 07:00 uur | Reacties

Plopsaland De Panne heeft een vergunning aangevraagd voor de bouw van een darkride. Het Vlaamse pretpark wil binnen enkele jaren een overdekt themagebied openen rond Studio 100-figuur Bumba. Eén van de attracties moet een darkride worden.

Daarin rijden bezoekers in karretjes langs verschillende scènes met de bekende clown. Op bouwtekeningen is het parcours al te zien. Of de attractie interactief wordt, is afwachten. "Type darkride nog te bepalen", staat in de bouwaanvraag. Nu heeft Plopsaland nog maar één darkride: de overdekte boottocht Het Bos van Plop, die even verderop ligt.


ZIE OOK: Plopsaland maakt thema van nieuwe attracties bekend

Het nieuwe parkdeel krijgt de naam Circus Bumba. Vanwege de komst van de grote hal gaat het naastgelegen Kermisplein van Samson & Gert op de schop. Zo moet snackrestaurant Fred Kroket het veld ruimen.

Achtbaan
Naast de darkride omvat Circus Bumba een kindermolen met ballonnen, een kleinschalig reuzenrad, een theater met 444 zitplaatsen, speeltoestellen en een restaurant gedecoreerd als een nostalgische spiegeltent. Eerder was er ook sprake van de komst van een familieachtbaan. Die is op de huidige bouwtekeningen echter nergens te bekennen.

In eerste instantie was de uitbreiding bedoeld voor 2020. Afgelopen zomer maakte Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof bekend dat het project zou worden uitgesteld tot 2021. Vorige week werd duidelijk dat Plopsaland de planning opnieuw heeft omgegooid. Circus Bumba opent nu op zijn vroegst in 2022. Eerst is een spectaculaire spinning coaster aan de beurt.

ZIE OOK: Plopsaland gooit planning om: nieuwe achtbaan komt al in 2021

Reacties