Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Wordt Walibi Holland een familiepark? Directeur vertelt over nieuwe strategie

01-10-2019, 17.10 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Walibi Holland is een andere koers gaan varen. Onder de nieuwe marketingdirecteur Marc Guffens richt het pretpark in de polder zich niet langer alleen op jongeren, maar ook op gezinnen met kinderen. Is het de bedoeling dat Walibi een familiepark wordt? En wat betekent dat voor het attractie-aanbod? In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast geeft Guffens antwoord op die vragen.

Hij legt ook uit waarom het nodig was om de doelgroep uit te breiden en wat de resultaten tot nu toe zijn. De directeur heeft jarenlange ervaring in zusterpark Walibi Belgium, waar families met kinderen al langer tot de doelgroep behoren. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee Walibi-parken?

De nieuwe strategie heeft ook gevolgen voor de populaire Halloween Fright Nights. Dit jaar wordt het horrorfestival uitgebreid met een kindvriendelijke variant die overdag plaatsvindt: Halloween Spooky Days. Maar, zo legt Guffens uit, dat zal geen liefelijk of schattig evenement worden.

Mascottes
Verder laat de marktingexpert zich uit over de grofheid van Fright Nights-gezicht Eddie de Clown, de slogan van Walibi, uitdagingen bij het promoten van de nieuwe achtbaan Untamed, Walibi's entertainmentbeleid en de toekomst van mascottes in het park.

Beluister deze aflevering via Spotify



De Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be