Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Botsauto's afgebrand: honderdduizenden euro's aan schade

30-09-2019, 22.52 uur

Een grote brand heeft een botsautokraam op een Duitse kermis verwoest. In de nacht van zaterdag op zondag ging de Autoscooter van Mario Schneck in vlammen op. Dat gebeurde in de Zuidwest-Duitse plaats Weinsberg. De schade bedraagt naar schatting zo'n 300.000 euro.

De politie sluit brandstichting niet uit. Eigenaar Schneck gaat nog een stap verder. Hij is er heilig van overtuigd dat de brand is aangestoken, vertelt hij in gesprek met Duitse media. "De elektriciteit was uitgeschakeld", zegt hij. "En een waterslang die we hadden kunnen gebruiken om te blussen, heeft iemand losgekoppeld."

Bovendien zou de familie Schneck enkele uren voor het incident ruzie hebben gekregen met een groep van enkele tientallen personen. Daarbij zou ook iemand met een vuurwapen gedreigd hebben. Er wordt gezocht naar getuigen.

Verzekering
De exploitant hoopt dat de verzekering de schade wil vergoeden. Anders zou de brand een financiƫle strop betekenen voor zijn familie.

Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be