Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland sluit The Forbidden Caves vanwege technisch probleem

02-10-2019, 13.32 uur | Reacties

Eén van de attracties in Bobbejaanland blijft voorlopig dicht. Bezoekers kunnen tot nader order geen ritje maken in de simulator The Forbidden Caves. De videoprojector in de 'immersive tunnel' is kapot, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Deze week komt de Britse leverancier Holovis langs om het probleem te onderzoeken. "Afhankelijk van de bevindingen wordt bepaald of de attractie dit seizoen al dan niet opnieuw kan openen", legt de voorlichtster uit. Het pretparkseizoen van Bobbejaanland loopt dit jaar tot en met 10 november.

Op de officiële website van het park staat de volgende melding: "Omwille van onderhoudswerken is deze attractie voor onbepaalde tijd gesloten."

Capaciteit
De attractie, bestaand uit twee bewegende expeditiebussen omgeven door projectieschermen, zorgt al langer voor technische complicaties. Sinds afgelopen zomer staat één van de twee voertuigen permanent stil. Daarom draaide de attractie maandenlang op halve capaciteit. Ook daar gaat de fabrikant naar kijken.

The Forbidden Caves opende in 2015. Bezoekers gaan volgens het verhaal op zoek naar mythische kristallen in de regenwouden van Zuidoost-Azië. Vorig jaar werd besloten om twee voorshows te schrappen.

Vergelijkbaar
In zusterpark Movie Park Germany staat sinds 2014 een vergelijkbare attractie met de naam The Lost Temple. Die werd gebouwd door het bedrijf Simworx.

Reacties