Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland sluit The Forbidden Caves vanwege technisch probleem

02-10-2019, 13.32 uur

Eén van de attracties in Bobbejaanland blijft voorlopig dicht. Bezoekers kunnen tot nader order geen ritje maken in de simulator The Forbidden Caves. De videoprojector in de 'immersive tunnel' is kapot, bevestigt een woordvoerster aan Looopings.

Deze week komt de Britse leverancier Holovis langs om het probleem te onderzoeken. "Afhankelijk van de bevindingen wordt bepaald of de attractie dit seizoen al dan niet opnieuw kan openen", legt de voorlichtster uit. Het pretparkseizoen van Bobbejaanland loopt dit jaar tot en met 10 november.

Op de officiële website van het park staat de volgende melding: "Omwille van onderhoudswerken is deze attractie voor onbepaalde tijd gesloten."

Capaciteit
De attractie, bestaand uit twee bewegende expeditiebussen omgeven door projectieschermen, zorgt al langer voor technische complicaties. Sinds afgelopen zomer staat één van de twee voertuigen permanent stil. Daarom draaide de attractie maandenlang op halve capaciteit. Ook daar gaat de fabrikant naar kijken.

The Forbidden Caves opende in 2015. Bezoekers gaan volgens het verhaal op zoek naar mythische kristallen in de regenwouden van Zuidoost-Azië. Vorig jaar werd besloten om twee voorshows te schrappen.

Vergelijkbaar
In zusterpark Movie Park Germany staat sinds 2014 een vergelijkbare attractie met de naam The Lost Temple. Die werd gebouwd door het bedrijf Simworx.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be