Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Majaland Warsaw

Plopsa bouwt tweede pretpark in Polen

27-09-2019, 14.52 uur

Plopsa gaat een tweede attractiepark bouwen in Polen. Een jaar na de opening van het eerste Poolse Plopsa-park Majaland Kownaty, gelegen in West-Polen, kondigt de Belgische pretparkgroep een tweede vestiging aan. Het nieuwe park komt ruim vierhonderd kilometer verderop te liggen, bij de Poolse hoofdstad Warschau.

De naam wordt Majaland Warszawa of Majaland Warsaw. Net als bij Majaland Kownaty werkt Plopsa samen met de Nederlandse investeerder Momentum Capital. De bouw van het overdekte park kost zo'n 30 miljoen euro. Inmiddels is de grond aangekocht. Over het project werd vorig jaar al gesproken.

"We zijn trots om deze succesformule uit te breiden, met wederom miljoenen mensen binnen handbereik", zegt oprichter Martijn van Rheenen van Momentum Capital. "Dergelijke parken zijn in Polen zeldzaam, maar zeer gewild." Opvallend is dat Majaland Warszawa in de buurt komt te liggen van een groot winkelcentrum. "Het zorgt voor een geweldige kans om shopping en entertainment te combineren."

Populair
Het pretpark zal in eerste instantie in het teken staan van één Studio 100-personage. "Zoals de naam al doet vermoeden, zal Majaland volledig gedomineerd worden door het populaire karakter Maya de Bij", laat Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof weten.

Hij verwacht dat de bouw van het park soepeler zal verlopen dan in Kownaty, waar de officiële opening enkele maanden uitgesteld moest worden. "De bouw van het eerste park was een grote uitdaging omdat we iets unieks in Polen deden. Ondertussen hebben we veel geleerd."

Zwemparadijs
De Plopsa Group omvat straks zeven attractieparken: drie in België, één in Nederland, één in Duitsland en twee in Polen. Verder wordt in België gewerkt aan een tweede Plopsa-zwemparadijs.

Majaland Kownaty - het eerste Poolse Plopsa-park - presteert boven verwachting. Daarom wordt er nu al geïnvesteerd in nieuwe attracties. Deze zomer opende een spectaculaire houten achtbaan. De bouw van een splash battle en een disk'o coaster is al in volle gang.

Meer Majaland Warsaw
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be