Efteling

Ontwerpen onthullen uiterlijk van nieuwe Efteling-achtbaan

27-09-2019, 00:01 uur | Reacties

Efteling-fans ontdekken beetje bij beetje meer informatie over de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz, die gebouwd wordt op de plek van de Bob. Niet eerder vertoonde tekeningen verraden hoe het stationsgebouw eruit komt te zien. Op andere nieuwe foto's is het volledige baanverloop van de dubbele powered coaster zichtbaar.

Looopings kon eerder deze week al melden dat bouwtekeningen van de achtbaan open en bloot in een bouwkeet aan de rand van het terrein hangen. Passanten die over een bouwschutting loeren, kunnen een glimp van de documenten opvangen. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat nieuwsgierige fans gewapend met telelenzen poolshoogte zouden komen nemen.


ZIE OOK: Efteling toont per ongeluk bouwtekeningen van nieuwe achtbaan

En zo geschiedde. Vandaag wisten fotografen voor het eerst ontwerpen van het station op de gevoelige plaat vast te leggen. Het exterieur verschilt van een tekening die de Efteling een jaar geleden zelf vrijgaf. Foto's van de lay-out van beide banen laten ook niets meer te raden over.

Kinderen
Max & Moritz wordt geen spectaculaire attractie. Om ervoor te zorgen dat de achtbaan geschikt is voor kleine kinderen, bestaat het baanverloop voornamelijk uit simpele bochten en spiralen. De minimumlengte wordt één meter. Voor de bouw doet de Efteling een beroep op het Duitse bedrijf Mack Rides.

ZIE OOK: Bouwtekeningen: dit wordt de vervanger van de Bob in de Efteling

Reacties