Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit is de muziek van het nieuwe Efteling-sprookje De Zes Zwanen

27-09-2019, 16.04 uur

De Efteling opent morgen het nieuwe sprookje De Zes Zwanen, maar vandaag is de bijbehorende muziek al te horen. De vier minuten durende soundtrack van het sprookje staat online. Efteling-huiscomponist René Merkelbach zorgde voor een rustig deuntje met een harp en een cello.

Efteling-bezoekers kunnen De Zes Zwanen op twee verschillende manieren beleven: door te wandelen en door een vaartochtje te maken op de rug van één van de zwanen. De sfeermuziek van Merkelbach is in en om het slot te horen. Wie kiest voor de wandelroute, hoort ook een vertelling ingesproken door Wieteke van Dort.

Merkelbach heeft inmiddels ervaring met het componeren van muziek voor Efteling-sprookjes. Hij was eerder verantwoordelijk voor de melodieën van Vrouw Holle, Assepoester en Pinokkio.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be