Zoo de La Palmyre

Zwarte panter na reddingsactie gestolen uit Franse dierentuin

26-09-2019, 21:24 uur | Reacties

Uit een Franse dierentuin is in de nacht van maandag op dinsdag een zwarte panter gestolen. Dierenpark Zoo de Maubeuge had de katachtige sinds vorige week op bezoek. Toen liep het dier over de daken van een nabijgelegen stad. De vrouwelijke panter was ontsnapt uit het huis van haar eigenaar.

Volgens de burgemeester van Maubeuge, Arnaud Decagny, hebben de inbrekers veel moeite gedaan om sloten te forceren en bewakingscamera's van de dierentuin te omzeilen. Vermoedelijk was de zes maanden oude panter hun enige doelwit.


ZIE OOK: Rode panda op mysterieuze wijze verdwenen uit Franse dierentuin

Het beest zorgde vorige week voor angst en verwondering in de stad Armentiers. Veel inwoners zagen haar daar over de daken lopen. Het dier kon ontsnappen omdat de eigenaar een raam open had laten staan. Nadat de brandweer de panter verdoofd had, werd ze naar de dierentuin gebracht om op krachten te komen. Ze zou deze week overgeplaatst worden naar een gespecialiseerde opvang.

Illegaal
De Franse politie is een onderzoek gestart. Men zoekt ook het baasje van de panter vanwege het illegaal houden van een gevaarlijk dier in een particuliere woning. Het is nog onduidelijk of deze persoon iets met de diefstal te maken heeft.

"Beveiligingsbeelden van de omgeving worden momenteel geanalyseerd", laat Zoo de Maubeuge weten in een Facebook-bericht. "Onze verzorgers reageren geschokt. Ze zijn zeer bezorgd over de gezondheid van het dier."

ZIE OOK: Noodlot slaat toe in Burgers' Zoo

Reacties