Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Slachtoffer van dramatisch kermisongeluk is blijvend invalide

26-09-2019, 08.56 uur

De 38-jarige man die vorige week zwaargewond raakte bij een ongeluk met een kermisattractie in Wijchen, is de rest van zijn leven invalide. Dat meldt dagblad de Gelderlander vanochtend. Het slachtoffer moet zijn rechterbeen missen. Zijn linkerbeen is verbrijzeld.

De man maakte op maandag 16 september een ritje in de Deca Dance samen met zijn zoon. Door een nog onbekende oorzaak raakte de gondel waarin de twee zaten los. Vervolgens zakte het karretje door de bodem heen, terwijl de attractie nog draaide.

De vader - een man uit Wijchen die een garagebedrijf runt - kon zijn zoon op tijd in veiligheid brengen door hem op te tillen en uit de attractie te gooien. Daarbij brak de knul zijn pols. De man zelf liep open botbreuken aan beide benen en hoofdletsel op. Hij verkeerde zelfs even in levensgevaar.

Fabrikant
De bewuste attractie is een molen van het type break dance, in 1993 gebouwd door de Nederlandse fabrikant Nauta Bussink.

Na het ongeval is de Deca Dance afgebroken en op een andere locatie opnieuw opgebouwd voor onderzoek door Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ondertussen bekijkt het Openbaar Ministerie wie verantwoordelijk is voor het incident.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be