Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Kermis

Slachtoffer van dramatisch kermisongeluk is blijvend invalide

26-09-2019, 08:56 uur | Reacties

De 38-jarige man die vorige week zwaargewond raakte bij een ongeluk met een kermisattractie in Wijchen, is de rest van zijn leven invalide. Dat meldt dagblad de Gelderlander vanochtend. Het slachtoffer moet zijn rechterbeen missen. Zijn linkerbeen is verbrijzeld.

De man maakte op maandag 16 september een ritje in de Deca Dance samen met zijn zoon. Door een nog onbekende oorzaak raakte de gondel waarin de twee zaten los. Vervolgens zakte het karretje door de bodem heen, terwijl de attractie nog draaide.


ZIE OOK: Bizar ongeluk op Gelderse kermis: gondel Deca Dance zakt door de vloer

De vader - een man uit Wijchen die een garagebedrijf runt - kon zijn zoon op tijd in veiligheid brengen door hem op te tillen en uit de attractie te gooien. Daarbij brak de knul zijn pols. De man zelf liep open botbreuken aan beide benen en hoofdletsel op. Hij verkeerde zelfs even in levensgevaar.

Fabrikant
De bewuste attractie is een molen van het type break dance, in 1993 gebouwd door de Nederlandse fabrikant Nauta Bussink.

Na het ongeval is de Deca Dance afgebroken en op een andere locatie opnieuw opgebouwd voor onderzoek door Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ondertussen bekijkt het Openbaar Ministerie wie verantwoordelijk is voor het incident.

ZIE OOK: Peuter gewond tijdens rit in achtbaan op Hengelose kermis

Reacties