Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Beluister hier het verhaal van De Zes Zwanen in de Efteling

25-09-2019, 18.10 uurBeeld: @84eric

Het nieuwe Efteling-sprookje De Zes Zwanen is af. Deze week krijgen medewerkers, abonnementhouders en journalisten alvast een voorproefje op de nieuwe aanwinst in het Sprookjesbos. Vanaf zaterdag is het sprookjestafereel voor iedereen toegankelijk. Looopings kan vandaag alvast het bijbehorende sprookjesverhaal laten horen.

Efteling-bezoekers kunnen de De Zes Zwanen op twee verschillende manieren beleven: al wandelend en al varend in een bootje. Wie kiest voor de wandelroute, hoort een vertelling ingesproken door Efteling-icoon Wieteke van Dort (76). Zij sprak ook de verhalen in voor Roodkapje, De Rode Schoentjes, Raponsje en de put van Vrouw Holle.

De nieuwe vertelling - in dichtvorm - gaat als volgt: "Een koning had zes zonen en een lieve dochter, klein. Toen de vorst hertrouwde, mocht dit zo niet langer zijn. Zijn nieuwe vrouw - jaloers en ijdel - zou de kinderen haten. De koning borg ze in een slot, moest hen daar achterlaten. De koningin ontdekte dit en was belust op wraak. Zij toverde de broers tot zwanen, het meisje kreeg een taak. 'Zes hemden moet jij breien, om je broertjes terug te krijgen. Van bosasters in plaats van wol. Gehuld in een stilzwijgen.' Het meisje kwijt zich van haar taak, in al haar eenzaamheid. Zij lacht niet en ze spreekt geen woord, uit liefde toegewijd."

Gewelven
Het meisje uit het verhaal heet Elisa. In de Efteling zit ze in de gewelven van een slot te breien op een rots. Het is een gedetailleerd en sfeervol tafereel, waar verder weinig gebeurt.

Tijdens de voorvertoning was het maken van foto's en video's officieel niet toegestaan. Toch kreeg Looopings van meerdere personeelsleden en fans beelden toegestuurd. Hoe de scène in het slot eruitziet, was al geen geheim meer. Vorige maand kwamen foto's van het interieur naar buiten.

Investering
De Zes Zwanen werd ontworpen door Sander de Bruijn, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere Baron 1898 en het decor van paardenshow Raveleijn. Het gaat om een investering van bijna 2,5 miljoen euro.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be