Disneyland Paris

Pijnlijk jubileum: fontein Disneyland Paris al vijftien maanden kapot

25-09-2019, 14:32 uur | ReactiesFoto: ED92, CafeFantasia, RichyDisney

Op sommige plekken in Disneyland Paris is de magie ver te zoeken. Wie een bezoek brengt aan It's a Small World wordt geconfronteerd met opvallend achterstallig onderhoud. In de grote fontein pal voor de wereldberoemde attractie is een enorme scheur ontstaan. En die zit er niet sinds kort.

Inmiddels is de fontein - in de vorm van een blauwe wereldbol - al vijftien maanden zwaar beschadigd. In die periode was de attractie zelf al meermaals gesloten voor een opknapbeurt. Het probleem bij de fontein is echter nog steeds niet opgelost.


ZIE OOK: Sprookjeskasteel in Disneyland Paris takelt af

Disneyland Paris investeert jaarlijks enorme bedragen in onderhoud, maar kennelijk heeft de entree van de iconische familieattractie geen prioriteit.

456 dagen
Fans hebben op social media geen goed woord over voor het onderhoudsbeleid. "Het wordt alleen maar erger", reageert ene Richy op Twitter. "Wachten ze tot de boot in de scheur is verdwenen?", vraagt Tessa Sneyers zich af. "Ter herinnering: dit duurt nu al 456 dagen", meldt een Disney-fansite.

Anderen zien er de humor wel van in. "Ik begrijp dat de scheur de groeiende verdeeldheid in de hedendaagse maatschappij belichaamt", zegt Ashleigh. "Het is een modernisering van It's a Small World door de status van de wereldpolitiek te symboliseren", grapt Paul. Robert Lewis: "It's a small crack after all." Katy: "Wordt het niet eens tijd voor speciale souvenirs met De Scheur erop?"ZIE OOK: Zorgwekkende foto: Hyperspace Mountain in Disneyland Paris ontspoord

Reacties