Walibi Holland

Probleemweekend voor Walibi-achtbaan Untamed: trein twee keer vastgelopen

22-09-2019, 15.33 uur | Reacties

Bezoekers van Walibi Holland hebben dit weekend dikke pech. De nieuwe achtbaan Untamed zorgt voor een hoop problemen. Zaterdag was de sensationele hybrid coaster de eerste vijf uur van de dag gesloten. Ook vandaag staat de attractie al de hele dag stil.

Gisteren liep een trein van Untamed tijdens een testrit vast. De karretjes hadden niet genoeg snelheid om het volledige parcours af te maken. Dat kwam de afgelopen maanden al veelvuldig voor bij het gedeelte net vóór remmen.


ZIE OOK: Weer problemen bij Untamed in Walibi Holland: trein valt stil tijdens ritje

Op zo'n moment moet een trein met een kabel terug het station in worden getrokken. Dat neemt veel tijd in beslag. Pas rond 15.00 uur vond de eerste bemande rit plaats. Vervolgens bedroeg de wachttijd bij Untamed maar liefst 110 minuten.

Liftheuvel
Vanochtend trad hetzelfde probleem op, maar dan op een andere plek. De trein bleef net vóór de liftheuvel stil hangen, bij de zogeheten 'outside banked corner'. "De technische dienst onderzoekt de oorzaak van het probleem", laat een woordvoerder aan Looopings weten. Of Untamed nog opengaat, is op dit moment niet duidelijk.

In september is Walibi Holland alleen in de weekenden geopend. De problemen bij Untamed beloven niet veel goeds voor de drukke oktobermaand, als de populaire Halloween Fright Nights op het programma staan.

ZIE OOK: Walibi-bezoeker verbaasd: 'Stoel van Untamed kwam los'

Reacties