Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Grote zoekactie in Disneyland Paris: bezoeker gebruikt drugs en springt in het water

21-09-2019, 22.47 uur

Een 32-jarige man uit Zwitserland heeft vrijdagavond voor heel wat commotie gezorgd in Disneyland Paris. De bezoeker had de hallucinogene drug lsd gebruikt. Vervolgens sprong hij in het water in piratengebied Adventureland.

Rond sluitingstijd was de man nergens meer te bekennen. Zijn 30-jarige vriendin waarschuwde personeelsleden. Die schakelden de hulpdiensten in.

Dertig brandweerlieden, waaronder tien duikers, kwamen ter plaatse. Zij werden geholpen door maar liefst tachtig Disney-medewerkers, schrijft de Franse krant Le Parisien. Ook werden er speurhonden en een helikopter ingezet.

Politiebureau
Het Disneyland Park sloot vrijdag om 21.30 uur. Rond 00.30 uur werd de drugsgebruiker in goede toestand aangetroffen. Hij zei zich niets te herinneren van zijn avontuur. Het was niet nodig om hem naar het ziekenhuis te brengen. Daarom werd hij direct overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd aangehouden voor het gebruiken van verdovende middelen. Het koppel gaf toe regelmatig drugs te gebruiken.

Disney-bezoekers zouden weinig van de zoektocht gemerkt hebben. Het is dit weekend behoorlijk druk in de Disney-parken vanwege een jaarlijks terugkerend hardloopevenement, het Disneyland Paris Run Weekend.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be