Disneyland Paris

Medewerkers Disneyland Paris kondigen staking aan

19-09-2019, 14.52 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

Medewerkers van Disneyland Paris zijn van plan om het werk neer te leggen. Minstens honderd personeelsleden van het operationele team willen komend weekend gaan staken. Het gaat om werknemers verantwoordelijk voor de attracties en het schoonhouden van de Disney-parken.

Ze klagen over een te hoge werkdruk. De directe aanleiding is het aanpassen van werkroosters vanaf half december 2019. De staking moet plaatsvinden op zondag 22 september, van 11.00 tot 13.00 uur. Als locatie koos men Production Courtyard, het grote plein voor The Twilight Zone Tower of Terror in het Walt Disney Studios Park.


ZIE OOK: Laatste kaarten voor hardloopevenement Disneyland Paris in de verkoop

Op de beoogde plek vindt zondagochtend ook de finish plaats van een halve marathon. Dat is niet toevallig. "We willen druk uitoefenen op het management tijdens het Disneyland Paris Run Weekend", vertelt een woordvoerder van de groep ontevreden medewerkers aan dagblad Le Parisien. "We gaan zorgen voor een hoop oproer."

Gesloten
De staking is een initiatief van het personeel zelf. Of de actie ook gevolgen gaat hebben voor de openingstijden van de attracties en de toegankelijkheid van het park, is nog niet duidelijk. Nagenoeg de helft van het Walt Disney Studios Park is sowieso al gesloten vanwege werkzaamheden. In het park staan op dit moment nog vier grote attracties.

Aan het Disneyland Paris Run Weekend doen de komende dagen enkele tienduizenden sportieve Disney-fans mee, waaronder zo'n vierduizend Nederlanders.

Schoonmaak
Afgelopen voorjaar vond er ook al een staking plaats in Disneyland Paris. Toen weigerden werknemers van een extern schoonmaakbedrijf aan de slag te gaan, omdat ze te weinig betaald zouden krijgen.

ZIE OOK: Enorme puinhoop bij ingang Disneyland Paris door staking

Reacties