Fabrikanten

Walhalla voor pretparkfans: de grootste pretparkbeurs van Europa in vijftig foto's

19-09-2019, 21.15 uur | Reacties

De grootste pretparkbeurs van Europa staat jaarlijks garant voor een weerzien met tientallen grote namen uit de attractiewereld. Ook dit keer was de zogeheten IAAPA Expo Europe een walhalla voor pretparkfans. De beurs vond de afgelopen drie dagen plaats in een congrescentrum in het centrum van Parijs. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, brengt Looopings het evenement in beeld met vijftig foto's.

De beurs werd net als voorgaande jaren gedomineerd door attracties met virtual reality. Opvallende varianten waren een arrenslee met VR-brillen, een tweepersoons vliegend tapijt en een VR-attractie gebaseerd op de Jurassic World-films. Andere blikvangers: een schommel onder een interactieve waterval, een kartbaan met een looping en een zandbak met interactieve videoprojecties.


ZIE OOK: Karretje van nieuwe attractie Europa-Park gepresenteerd

Nederlandse attractiebouwers werden goed vertegenwoordigd. Partijen als Mondial, KMG, Vekoma en ETF Ride Systems waren stuk voor stuk van de partij, net als bekende buitenlandse firma's als Huss Park Attractions, Gerstlauer, Mack Rides, Intamin en Zamperla.

Maquette
De pretparken Europa-Park en Liseberg onthulden een voertuig van een nieuwe attractie. Verder konden fans een maquette van de nieuwe darkride Popcorn Revenge in Walibi Belgium ontdekken. Ondernemer Jack Schoepen was aanwezig om zijn plan voor het nieuwe themapark Captain Jack kracht bij te zetten.

Volgens de organisatie trok de beurs in Parijs zo'n 15.900 bezoekers. Het jaarlijkse evenement is een initiatief van branchevereniging IAAPA. Dat staat voor International Association of Amusement Parks and Attractions. In 2020 vindt de bijeenkomst plaats in Londen.ZIE OOK: Zweeds pretpark investeert 14 miljoen euro in nieuwe darkride

Reacties