Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wunderland Kalkar

Extreemrechtse politieke partij te gast in Duits pretpark: 'Nazi-Wunderland'

18-09-2019, 12.16 uur

Een Duits pretpark ligt onder vuur vanwege het organiseren van een evenement voor een extreemrechtse politieke partij. In attractiepark Wunderland Kalkar vindt op zaterdag 5 oktober de landelijke partijdag van de controversiële club Alternative für Deutschland (AfD) plaats. Op social media krijgt het park een hoop kritiek te verduren.

"Alle nazi's zijn welkom in Nazi-Wunderland!", staat in een spottend bericht op een antifascistische Facebook-pagina. "Ouders zullen aan hun kinderen moeten uitleggen waarom er zo veel politie op de been is." De reacties zijn niet mals. "Goed, ik weet welk park ik nooit zal bezoeken", zegt bijvoorbeeld Dennis Erden. "Zoiets zou een pretpark in dit land nooit mogen steunen."

Iemand die het park via Facebook Messenger om opheldering vroeg, kreeg de reactie: "We hebben de argumenten afgewogen en besloten om AfD de ruimte te geven. Verschillende ondernemersbelangen hebben daarbij meegespeeld."

Infrastructuur
Het is niet voor het eerst dat Wunderland Kalkar de omstreden partij verwelkomt. In 2017 verdedigde men zich door te zeggen: "Wunderland bedrijft zelf geen partijpolitiek. Ons park heeft gewoon een goede infrastructuur en uitstekende faciliteiten voor het huisvesten van grote evenementen."

Meer Wunderland Kalkar
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be