Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Uitleg van Disneyland Paris werkt op de lachspieren: 'Ik ga dit inlijsten'

18-09-2019, 09.20 uur

Een uitleg van Disneyland Paris over het sluiten van een restaurant zorgt voor hoongelach op internet. In de Disney-parken zijn momenteel veel eetgelegenheden dicht. Wie op de officiële website zo'n restaurant opzoekt, leest de hilarische melding: "Om de wensen van onze gasten te kunnen blijven overtreffen, is dit restaurant vandaag gesloten."

Disney kiest er dus voor om een tegenvaller te presenteren als een gunst voor de bezoeker. Een Amerikaanse Disney-fan kwam niet meer bij toen hij de Engelstalige variant tegenkwam: "As part of our continuing efforts to exceed the expectations of our Guests, this restaurant is closed today." Hij plaatste een screenshot van de melding op Twitter. Zijn commentaar: "Ik ga dit inlijsten en aan de muur hangen."

In een paar dagen tijd leverde het bericht over de merkwaardige gedachtekronkel honderden reacties en likes van Disney-fans op. "Hahahahaha, kan het nog Franser?", laat Jim Morris weten. "Wat is de logica?", vraagt ene Brian zich af. "Het restaurant moet wel héél slecht zijn wil je gasten een plezier doen met een sluiting."

Uitdaging
Disneyland Paris is berucht om een groot aantal gesloten restaurants. Bovendien zijn veel locaties maar een paar uur per dag geopend, zodat het scoren van een maaltijd rond etenstijd een enorme uitdaging is.

Wie nu de pagina 'Restaurants en bars vol magische momenten' op de Disney-site raadpleegt, ontdekt dat twaalf etablissementen dicht zijn: Cable Car Bake Shop, Colonel Hathi's Pizza Outpost, Disney Blockbuster Café, Fantasia Gelati, Fuente del Oro Restaurante, Last Chance Cafe, Pizzeria Bella Notte, The Coffee Grinder, The Gibson Girl Ice Cream Parlour, The Ice Cream Company, Toad Hall Restaurant en Walt's - An American Restaurant. Verder is ook burgerrestaurant Café des Cascadeurs niet toegankelijk. Disney-resorts in Amerika en Azië zouden zich ervoor schamen, maar in Parijs is het heel normaal.

Advies
De twitterende Amerikaan heeft nog wel een tip voor mensen die toch naar Disneyland Paris afreizen. "Mijn advies is altijd hetzelfde: ga ervan uit dat het park om 17.00 uur sluit. Dat is eigenlijk niet het geval, maar in de praktijk komt het op hetzelfde neer."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be