Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris neemt tijdelijk afscheid van twee grote theatershows

01-10-2019, 22.00 uurBeeld: @promenadefotos

Twee geliefde theatershows in Disneyland Paris worden de komende maanden niet opgevoerd. Afgelopen week waren Mickey and the Magician in het Walt Disney Studios Park en The Lion King: Rhythms of the Pride Lands in het Disneyland Park voorlopig voor het laatst te zien.

Mickey and the Magician keert in februari 2020 terug. Rhythms of the Pride Lands wordt pas in de zomer van 2020 weer vertoond, als onderdeel van The Lion King & Jungle Festival.

Mark Huffman, creatief directeur van Disneyland Paris, vertelde onlangs dat het de bedoeling is om theaterzalen in de Disney-parken niet leeg te laten staan. Toch is er momenteel niets te beleven in het Animagique Theater en het Frontierland Theater.

Film
Ook in het Videopolis-theater in Discoveryland, bij fastfoodrestaurant Café Hyperion, wordt geen Disney-voorstelling opgevoerd. Hetzelfde geldt voor het Studio Theater. Om toch iets aan te kunnen bieden, is daar nu een elf minuten durende filmpreview te zien.

Met name de verdwijning van Mickey and the Magician is een aderlating. In het Walt Disney Studios Park is momenteel sowieso maar weinig te beleven. De afgelopen maanden zijn meerdere attracties definitief gesloten en gesloopt. Wat overbleef: vier grote attracties, vier kinderattracties en een stuntshow met auto's.

Te duur
De reden dat Disneyland Paris de populaire voorstelling Mickey and the Magician niet het hele jaar door kan aanbieden, is omdat er gewerkt wordt met tijdelijke contracten. Het zou te duur zijn om alle acteurs in vaste dienst te nemen. Bovendien zou Disney dan een andere functie voor hen moeten zoeken als de show ooit stopt. Dat wil het management liever niet.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be