Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Troosteloos: achterstallig onderhoud bij Efteling-achtbaan

12-09-2019, 19.34 uur

De Efteling heeft onderhoud normaal gesproken hoog in het vaandel staan, maar lang niet alles in het attractiepark ligt er pico bello bij. Dat is vandaag de dag pijnlijk duidelijk bij houten achtbaan Joris en de Draak. Bezoekers die een ritje maken, worden geconfronteerd met kapotte en versleten zitplaatsen.

Er is geen scherp oog voor nodig om te zien dat daar zeer dringend een opknapbeurt nodig is. Bij veel stoelen zijn de kussens al maanden aan vervanging toe. Op sommige plekken ontstonden zelfs zulke grote scheuren dat medewerkers geen andere oplossing zagen dan het plakken van stroken ducttape.

Het achterstallig onderhoud is extra schrijnend nu de Efteling-directie voortdurend van de daken schreeuwt dat men alles in het werk stelt om bezoekers "een 9+-ervaring" voor te schotelen. Kennelijk had het uiterlijk van de populaire achtbaan tot nu toe geen prioriteit.

Aandacht
Een woordvoerder van het attractiepark geeft toe dat de versleten stoelen geen fraai beeld opleveren. "Dit heeft absoluut onze aandacht", laat hij aan Looopings weten. "Het zal aangepakt worden in de periode na de volgende onderhoudsbeurt."

Joris en de Draak is vanaf aanstaande maandag bijna twee weken gesloten voor werkzaamheden. Dan wordt een aparte invalideningang gerealiseerd. Nu moeten bezoekers met een beperking zich nog melden bij de uitgang van de attractie. Verder wordt het rangeergebouw van Joris en de Draak ruim negen jaar na de opening voorzien van zijmuren. "Zo staan de treinen tijdens koude winterdagen en -nachten beter beschut", aldus de voorlichter.

Twee sets
Onlangs werd er een vijfde trein toegevoegd aan de rollercoaster. Op die manier zijn er altijd twee sets van twee treinen beschikbaar om mee te rijden, zélfs als er een trein wordt opgeknapt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be