Disneyland Paris

Disneyland Paris toont nieuw uiterlijk van Rock 'n' Roller Coaster

11-09-2019, 12:10 uur | Reacties

Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris wordt onherkenbaar veranderd. Dat blijkt uit een nieuw ontwerp voor het gebied. Waar nu nog een kleurrijk entreebord te zien is, verschijnt over een tijdje een gigantisch gebogen lichtscherm. Het futuristische exterieur past bij het nieuwe thema van de attractie.

Tijdens een ingrijpende verbouwing, die begin deze maand van start ging, moet rockband Aerosmith wijken voor Iron Man en andere Marvel-superhelden. De lanceerachtbaan wordt onderdeel van het nieuwe themagebied Avengers Campus, waar ook een interactieve darkride met Spider-Man komt te staan.


ZIE OOK: Naam van nieuw themagebied Disneyland Paris bekend

Het hele gebied opent in één keer, naar verwachting in 2021. Eerder beweerde een Disney-woordvoerder dat Rock 'n' Roller Coaster in 2020 zou heropenen. Die uitspraak was achteraf iets te voorbarig.

Ongelofelijk
"Avengers Campus zal gasten onderdompelen in sensationele avonturen met ongelofelijke attracties, spannende ontmoetingen en nieuwe restaurants", laat Disney weten.

Op het nieuwe ontwerp is ook een platform te zien gebaseerd op de Avengers Tower in New York, bekend uit verschillende Marvel-films. Daarop staat superheld Captain America naast de Quinjet, een ruimteschip dat regelmatig door de Avengers gebruikt wordt. De vorm was eerder al te herkennen op bouwplannen voor de achtbaan.

Show
Wat verder opvalt, is dat rechts op het ontwerp een groot gebouw is ingetekend. Op die locatie is nu nog Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular te vinden. Fans vermoeden dat daar later een grote nieuwe attractie verschijnt, mogelijk een kopie van een nieuwe ride in het Amerikaanse Disney California Adventure Park.

Voor dat park ontwikkelt Disney een attractie waarin bezoekers een vlucht kunnen maken in de Quinjet. "Samen met de Avengers vlieg je naar Wakanda en verder om de wereld te beschermen tegen één van de sterkste vijanden ooit", luidt de beschrijving.

ZIE OOK: Disneyland Paris onthult details over nieuwe Spider-Man-attractie

Reacties