Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris toont nieuw uiterlijk van Rock 'n' Roller Coaster

11-09-2019, 12.10 uur

Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris wordt onherkenbaar veranderd. Dat blijkt uit een nieuw ontwerp voor het gebied. Waar nu nog een kleurrijk entreebord te zien is, verschijnt over een tijdje een gigantisch gebogen lichtscherm. Het futuristische exterieur past bij het nieuwe thema van de attractie.

Tijdens een ingrijpende verbouwing, die begin deze maand van start ging, moet rockband Aerosmith wijken voor Iron Man en andere Marvel-superhelden. De lanceerachtbaan wordt onderdeel van het nieuwe themagebied Avengers Campus, waar ook een interactieve darkride met Spider-Man komt te staan.

Het hele gebied opent in één keer, naar verwachting in 2021. Eerder beweerde een Disney-woordvoerder dat Rock 'n' Roller Coaster in 2020 zou heropenen. Die uitspraak was achteraf iets te voorbarig.

Ongelofelijk
"Avengers Campus zal gasten onderdompelen in sensationele avonturen met ongelofelijke attracties, spannende ontmoetingen en nieuwe restaurants", laat Disney weten.

Op het nieuwe ontwerp is ook een platform te zien gebaseerd op de Avengers Tower in New York, bekend uit verschillende Marvel-films. Daarop staat superheld Captain America naast de Quinjet, een ruimteschip dat regelmatig door de Avengers gebruikt wordt. De vorm was eerder al te herkennen op bouwplannen voor de achtbaan.

Show
Wat verder opvalt, is dat rechts op het ontwerp een groot gebouw is ingetekend. Op die locatie is nu nog Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular te vinden. Fans vermoeden dat daar later een grote nieuwe attractie verschijnt, mogelijk een kopie van een nieuwe ride in het Amerikaanse Disney California Adventure Park.

Voor dat park ontwikkelt Disney een attractie waarin bezoekers een vlucht kunnen maken in de Quinjet. "Samen met de Avengers vlieg je naar Wakanda en verder om de wereld te beschermen tegen één van de sterkste vijanden ooit", luidt de beschrijving.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be