Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Sprookjesbos Valkenburg

Halloween-evenement in Sprookjesbos: 'Doodeng avontuur'

10-09-2019, 20.19 uur

Het Limburgse familiepretpark Sprookjesbos Valkenburg doet voor het eerst aan Halloween. Op 25 en 31 oktober staat het liefelijke attractiepark voor één keer in het teken van huiveringwekkende horrorscenes, geschikt voor 16-plussers. Het evenement wordt The Haunt of Joseph Kirchhoffs genoemd.

Er komen verschillende scare zones gebaseerd op de legende van de Bokkenrijders, bekend van Villa Volta in de Efteling. Voor het uitwerken van de scènes werd Del Dracco Entertainment ingeschakeld. Die firma was eerder werkzaam voor onder meer Bobbejaanland en Movie Park Germany.

Het achtergrondverhaal gaat over vermeend roverhoofdman Joseph Kirchhoffs, alias de Zwarte Kapitein. "In 1772 werd hij ter dood veroordeeld", zegt een woordvoerster. "En op 25 en 31 oktober wreekt zijn ijzige geest zich in Valkenburg. Bezoekers moeten hun weg banen door een duister bos terwijl veel scare actors hen de stuipen op het lijf jagen: een doodeng avontuur."

Choquerend
De halloweenavonden duren van 18.30 tot 21.30 uur. Vooraf reserveren via internet is verplicht. "The Haunt of Joseph Kirchhoffs is absoluut niet geschikt voor kinderen vanwege de choquerende taferelen", waarschuwt de voorlichtster.

Meer Sprookjesbos Valkenburg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be