Efteling

Entreeprijs Efteling gaat variëren tussen 36 en 45 euro

09-09-2019, 15.32 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

De Efteling krijgt een variabele entreeprijs. Vanaf februari volgend jaar betalen bezoekers van het attractiepark steeds een andere toegangsprijs, afhankelijk van de verwachte drukte. Er komen verschillende tarieven, variërend van 36 tot 45 euro. Op die manier hoopt men de bezoekersaantallen te kunnen spreiden.

Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Nu bedraagt de entreeprijs van de Efteling nog 40 euro op reguliere dagen en 42 euro op hoogseizoendagen. Wie vooraf tickets bestelt op internet, krijgt 2 euro korting.


ZIE OOK: Zo zorgt de Efteling ervoor dat de wachttijden omlaag gaan

Volgend jaar hanteert de Efteling vier verschillende tarieven aan de kassa: voor rustige dagen (38 euro), gemiddelde dagen (41 euro), drukke dagen (43 euro) en heel drukke dagen (45 euro). De 2 euro korting via internet blijft bestaan. Het goedkoopste ticket kost straks dus 36 euro. Dat is 2 euro goedkoper dan de huidige online prijs.

Kalender
Op welke dagen welke tarieven gelden, wordt later bekend. "We komen met een kalender waarop in één oogopslag te zien is wat de prijzen zijn", laat de voorlichtster weten. "De prijzen staan meteen voor een heel jaar vast, ze worden dus niet later nog aangepast op basis van de hoeveelheid verkochte tickets."

Volgens de woordvoerster worden de aanpassingen doorgevoerd om de gastwaardering te verhogen. "Gasten geven ons op rustige dagen hogere rapportcijfers dan op drukke dagen", legt ze uit. "Ze ervaren dan namelijk niet de druk en de stress van het wachten." Hoe gaan de aangepaste prijzen daarbij helpen? "We stimuleren gasten nu om op een rustiger moment te komen. En als ze toch voor een drukke dag kiezen, weten ze beter wat ze kunnen verwachten."

Geldig
Bezoekers die online een toegangsbewijs voor een rustige dag hebben gekocht, kunnen dat kaartje niet gebruiken in een drukkere periode. Dat wordt dus opletten geblazen. "Maar de tickets blijven wel het hele jaar geldig, net als nu. Gasten kunnen straks op de kalender zien wanneer hun kaartje geldig is."

ZIE OOK: Efteling verhoogt parkeertarief voor het eerst in acht jaar tijd

Reacties