Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Entreeprijs Efteling gaat variëren tussen 36 en 45 euro

09-09-2019, 15.32 uur | ReactiesBeeld: @promenadefotos

De Efteling krijgt een variabele entreeprijs. Vanaf februari volgend jaar betalen bezoekers van het attractiepark steeds een andere toegangsprijs, afhankelijk van de verwachte drukte. Er komen verschillende tarieven, variërend van 36 tot 45 euro. Op die manier hoopt men de bezoekersaantallen te kunnen spreiden.

Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Nu bedraagt de entreeprijs van de Efteling nog 40 euro op reguliere dagen en 42 euro op hoogseizoendagen. Wie vooraf tickets bestelt op internet, krijgt 2 euro korting.

Volgend jaar hanteert de Efteling vier verschillende tarieven aan de kassa: voor rustige dagen (38 euro), gemiddelde dagen (41 euro), drukke dagen (43 euro) en heel drukke dagen (45 euro). De 2 euro korting via internet blijft bestaan. Het goedkoopste ticket kost straks dus 36 euro. Dat is 2 euro goedkoper dan de huidige online prijs.

Kalender
Op welke dagen welke tarieven gelden, wordt later bekend. "We komen met een kalender waarop in één oogopslag te zien is wat de prijzen zijn", laat de voorlichtster weten. "De prijzen staan meteen voor een heel jaar vast, ze worden dus niet later nog aangepast op basis van de hoeveelheid verkochte tickets."

Volgens de woordvoerster worden de aanpassingen doorgevoerd om de gastwaardering te verhogen. "Gasten geven ons op rustige dagen hogere rapportcijfers dan op drukke dagen", legt ze uit. "Ze ervaren dan namelijk niet de druk en de stress van het wachten." Hoe gaan de aangepaste prijzen daarbij helpen? "We stimuleren gasten nu om op een rustiger moment te komen. En als ze toch voor een drukke dag kiezen, weten ze beter wat ze kunnen verwachten."

Geldig
Bezoekers die online een toegangsbewijs voor een rustige dag hebben gekocht, kunnen dat kaartje niet gebruiken in een drukkere periode. Dat wordt dus opletten geblazen. "Maar de tickets blijven wel het hele jaar geldig, net als nu. Gasten kunnen straks op de kalender zien wanneer hun kaartje geldig is."

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be