Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling stelt sloop van sprookjeshuisje uit

09-09-2019, 13:54 uur | Reacties

De Efteling heeft de sloop van een oud gebouwtje in het Sprookjesbos uitgesteld. Eigenlijk zou vandaag begonnen worden met het afbreken van het huisje van Vrouw Holle. De werkzaamheden zijn echter tot nader order uitgesteld, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

Het huisje werd gebouwd in 1945, zeven jaar vóór de opening van het Sprookjesbos. Pas in 2006 nam Vrouw Holle haar intrek in het gebouw. Inmiddels is het historische bouwwerk al een tijdje in zeer slechte staat. Zo ontstond begin dit jaar nog een grote scheur in een zijmuur.


ZIE OOK: Roodkapje na tien maanden weer terug in de Efteling

Opknappen heeft geen zin meer. De Efteling gaat het sprookjeshuisje daarom volledig platgooien en helemaal opnieuw bouwen. Hetzelfde gebeurde in 2016 al met het huisje van Roodkapje. Die werkzaamheden namen destijds tien maanden in beslag.

Twee maanden
Voor de sloop en herbouw van Vrouw Holle is volgens de onderhoudskalender nog geen twee maanden uitgetrokken. Op dit moment is niet duidelijk wanneer het bouwproject van start gaat. De Efteling heeft ondertussen de handen vol aan de sloop van de Bob. Verder staat de zijgevel van het Carrouselpaleis momenteel in de steigers.ZIE OOK: Efteling-sprookje Vrouw Holle krijgt broodnodige opknapbeurt

Reacties