Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling stelt sloop van sprookjeshuisje uit

09-09-2019, 13.54 uur

De Efteling heeft de sloop van een oud gebouwtje in het Sprookjesbos uitgesteld. Eigenlijk zou vandaag begonnen worden met het afbreken van het huisje van Vrouw Holle. De werkzaamheden zijn echter tot nader order uitgesteld, bevestigt een woordvoerder aan Looopings.

Het huisje werd gebouwd in 1945, zeven jaar vóór de opening van het Sprookjesbos. Pas in 2006 nam Vrouw Holle haar intrek in het gebouw. Inmiddels is het historische bouwwerk al een tijdje in zeer slechte staat. Zo ontstond begin dit jaar nog een grote scheur in een zijmuur.

Opknappen heeft geen zin meer. De Efteling gaat het sprookjeshuisje daarom volledig platgooien en helemaal opnieuw bouwen. Hetzelfde gebeurde in 2016 al met het huisje van Roodkapje. Die werkzaamheden namen destijds tien maanden in beslag.

Twee maanden
Voor de sloop en herbouw van Vrouw Holle is volgens de onderhoudskalender nog geen twee maanden uitgetrokken. Op dit moment is niet duidelijk wanneer het bouwproject van start gaat. De Efteling heeft ondertussen de handen vol aan de sloop van de Bob. Verder staat de zijgevel van het Carrouselpaleis momenteel in de steigers.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be