Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pools pretpark bouwt wéér spectaculaire nieuwe achtbaan

09-09-2019, 21.52 uur

Het Poolse pretpark Energylandia weet niet van ophouden. De afgelopen jaren zette het attractiepark al de ene na de andere spectaculaire rollercoaster neer. Volgend jaar wordt wéér een sensationele achtbaan aan het indrukwekkende attractieaanbod toegevoegd: een tientallen meters hoge lanceerachtbaan.

De nog naamloze attractie van het type shockwave wordt een Nederlands product. Vekoma uit Limburg is verantwoordelijk voor de bouw. Ingewijden melden aan Looopings dat het Zuid-Hollandse themabedrijf Jora Vision is ingeschakeld voor het ontwerpen van de omgeving.

Een woordvoerder van Jora Vision wil dat nog niet bevestigen. "We hebben een ontwerp vrijgegeven voor een achtbaan, maar we kunnen er verder nog niets over zeggen." Volgende week - tijdens een pretparkbeurs in Parijs - komt er meer informatie naar buiten.

Tribune
Energylandia maakt ondertussen geen geheim van de komst van de achtbaan. De benodigde blauwe baandelen liggen al een tijdje klaar in het park. Ze zijn zelfs duidelijk zichtbaar vanaf de tribune van de stuntvoorstelling Extreme Show.

Het Poolse attractiepark mag zich sinds deze zomer de 'rollercoaster capital of Europe' noemen, met maar liefst vijftien verschillende achtbanen. Dat is een Europees record. De belangrijkste rides zijn lanceerachtbaan Formula (2016), water coaster Speed (2018), mega coaster Hyperion (2018) en de pas geopende hybrid coaster Zadra.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be