Efteling

Efteling had al eerder concrete plannen voor powered coaster

08-09-2019, 23:08 uur | Reacties

De keuze voor een powered coaster in de Efteling komt niet uit de lucht vallen. Het attractiepark opent komend voorjaar een elektrisch aangedreven achtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides: Max & Moritz. Wat tot nu toe weinig mensen wisten, is dat er in Kaatsheuvel al eerder plannen waren voor de bouw van zo'n achtbaantype.

Dat onthult Efteling-icoon Lex Lemmens in een interview. Hij was van 1975 tot 2005 hoofd van de Technische Dienst en projectmanager bij het sprookjespark. De Efteling-directie was jaren geleden erg onder de indruk van de powered coaster Alpenexpress Enzian in het Duitse Europa-Park, weet Lemmens.


ZIE OOK: Bouwtekeningen: dit wordt de vervanger van de Bob in de Efteling

"Wij vonden in Europa-Park de powered coaster Enzian een hele leuke ontwikkeling", zegt de technicus in een aflevering van de podcast After Park Lounge. "Dat was een kandidaat om te bouwen." Dat had in de buurt van wildwaterbaan Piraña moeten gebeuren. "Die zou dan ook een bocht gemaakt hebben over de Piraña heen."

Maquette
De plannen waren in een vergevorderd stadium, weet Lemmens. Voormalig creatief directeur Ton van de Ven was er ook intensief mee bezig. "Daar was al een heel station voor getekend door Ton. Er was zelfs een maquette in aanbouw." Op het laatste moment ging het project niet door. "Om budgettaire redenen."

Nu komt er alsnog een powered coaster in de Efteling, namelijk op de plek van de Bob - op een steenworp afstand van de Piraña. Lemmens is tevreden over die ontwikkeling. "Ik ben heel blij. Tuurlijk, de bobbaan was een leuke attractie. Maar ik vind het een goed alternatief, wat er nu komt."

ZIE OOK: Efteling-icoon over verdwijnen Bob: 'Het is mooi geweest'

Reacties