Efteling

Efteling breidt pannenkoekenrestaurant uit: tientallen extra zitplaatsen

03-12-2019, 11:45 uur | Reacties

Pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in de Efteling is een stuk groter geworden. Aan het etablissement zijn tientallen extra zitplaatsen toegevoegd. Een deel van het buitenterras is onderdeel geworden van het restaurant. De verbouwing duurde zo'n negen weken.

Het nieuwe gedeelte, dat zondag voor het eerst in gebruik was, wordt Aliciana's Kruidenkas genoemd. Aliciana is een oude toverfee uit het verhaal van Pardoes, waar Polles Keuken ook onderdeel van is. "In haar kruidenkas verbouwt en droogt ze de kruiden die gebruikt worden in de koninklijke keuken", vertelt ontwerper Jeroen Verheij.


ZIE OOK: Zo zorgt de Efteling ervoor dat de wachttijden omlaag gaan

De oude stenen vloer is vervangen door een houten vloer met vloerverwarming. Ook zijn er speakers opgehangen. De verlichting is dimbaar. Bij mooi weer kunnen de buitendeuren opengezet worden. Bovendien is rechts van de entree van het restaurant een overdekte buggystalling gebouwd.

Symbolica
Polles Keuken opende in 2012, vijf jaar vóór de opening van de naastgelegen darkride Symbolica. Efteling-parkdirecteur Coen Bertens onthulde de uitbreidingsplannen enkele maanden geleden in een aflevering van de Looopings Podcast.ZIE OOK: Efteling introduceert ontbijt bij pannenkoekenrestaurant Polles Keuken

Reacties