Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling breidt pannenkoekenrestaurant uit: tientallen extra zitplaatsen

03-12-2019, 11.45 uur

Pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in de Efteling is een stuk groter geworden. Aan het etablissement zijn tientallen extra zitplaatsen toegevoegd. Een deel van het buitenterras is onderdeel geworden van het restaurant. De verbouwing duurde zo'n negen weken.

Het nieuwe gedeelte, dat zondag voor het eerst in gebruik was, wordt Aliciana's Kruidenkas genoemd. Aliciana is een oude toverfee uit het verhaal van Pardoes, waar Polles Keuken ook onderdeel van is. "In haar kruidenkas verbouwt en droogt ze de kruiden die gebruikt worden in de koninklijke keuken", vertelt ontwerper Jeroen Verheij.

De oude stenen vloer is vervangen door een houten vloer met vloerverwarming. Ook zijn er speakers opgehangen. De verlichting is dimbaar. Bij mooi weer kunnen de buitendeuren opengezet worden. Bovendien is rechts van de entree van het restaurant een overdekte buggystalling gebouwd.

Symbolica
Polles Keuken opende in 2012, vijf jaar vóór de opening van de naastgelegen darkride Symbolica. Efteling-parkdirecteur Coen Bertens onthulde de uitbreidingsplannen enkele maanden geleden in een aflevering van de Looopings Podcast.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be