Efteling

Grote opknapbeurt voor parkeerterrein Efteling

05-09-2019, 07:30 uur | Reacties

Een groot deel van het parkeerterrein van de Efteling wordt de komende maanden vernieuwd. Het attractiepark knapt de zogeheten overloopparkeerplaats op, die gebruikt wordt op drukke dagen. Een deel van dat terrein was nog niet verhard. Daar komt nu verandering in.

De werkzaamheden vinden plaats op parkeervakken met de letters K, L, M, M+ en Q. "We pakken dit terrein aan om de parkeerervaring voor onze gasten te verbeteren", laat een woordvoerder aan Looopings weten.


ZIE OOK: Efteling wil nieuw parkeerterrein aanleggen

De belangrijkste verandering wordt het asfalteren van vak M, zodat opstuivend zand straks tot het verleden behoort. Verder wordt de overgang tussen de hoofdparkeerplaats en het reserveterrein verlegd en wordt de randweg opnieuw geasfalteerd. Ook komt er een nieuw wandelpad.

Kerstvakantie
De parkeerstroken van K en L worden aan elkaar gekoppeld, zodat het lange, ononderbroken banen worden. Daarnaast wordt de calamiteitenpoort verplaatst en verbreed. Tot slot zorgt de Efteling voor een nieuw afwateringssysteem. Vóór de kerstvakantie moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

De hoofdparkeerplaats is eind 2018 al vernieuwd. Toen werden onder meer de uitrijlanen opnieuw geasfalteerd. Er zijn plannen voor de aanleg van een volledig nieuw parkeerterrein. De Efteling kan daar echter niet mee beginnen omdat een nieuw bestemmingsplan nog niet in werking is getreden, door toedoen van klagende omwonenden.

12,50 euro
De parkeerkosten van de Efteling stegen onlangs van 10 euro naar 12,50 euro per dag. Een parkeerabonnement kost 34 euro per jaar of 3 euro per maand.ZIE OOK: Efteling verhoogt parkeertarief voor het eerst in acht jaar tijd

Reacties