Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Grote opknapbeurt voor parkeerterrein Efteling

05-09-2019, 07.30 uur

Een groot deel van het parkeerterrein van de Efteling wordt de komende maanden vernieuwd. Het attractiepark knapt de zogeheten overloopparkeerplaats op, die gebruikt wordt op drukke dagen. Een deel van dat terrein was nog niet verhard. Daar komt nu verandering in.

De werkzaamheden vinden plaats op parkeervakken met de letters K, L, M, M+ en Q. "We pakken dit terrein aan om de parkeerervaring voor onze gasten te verbeteren", laat een woordvoerder aan Looopings weten.

De belangrijkste verandering wordt het asfalteren van vak M, zodat opstuivend zand straks tot het verleden behoort. Verder wordt de overgang tussen de hoofdparkeerplaats en het reserveterrein verlegd en wordt de randweg opnieuw geasfalteerd. Ook komt er een nieuw wandelpad.

Kerstvakantie
De parkeerstroken van K en L worden aan elkaar gekoppeld, zodat het lange, ononderbroken banen worden. Daarnaast wordt de calamiteitenpoort verplaatst en verbreed. Tot slot zorgt de Efteling voor een nieuw afwateringssysteem. Vóór de kerstvakantie moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

De hoofdparkeerplaats is eind 2018 al vernieuwd. Toen werden onder meer de uitrijlanen opnieuw geasfalteerd. Er zijn plannen voor de aanleg van een volledig nieuw parkeerterrein. De Efteling kan daar echter niet mee beginnen omdat een nieuw bestemmingsplan nog niet in werking is getreden, door toedoen van klagende omwonenden.

12,50 euro
De parkeerkosten van de Efteling stegen onlangs van 10 euro naar 12,50 euro per dag. Een parkeerabonnement kost 34 euro per jaar of 3 euro per maand.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be