Efteling

Te koop: de wachtrij van de Bob uit de Efteling

04-09-2019, 14:55 uur | Reacties

Efteling-fans die op zoek zijn naar een tastbare herinnering aan de Bob, kunnen nu terecht op Marktplaats. Op de veilingsite worden houten palen aangeboden die onderdeel waren van de wachtrij van de bekende bobsleebaan. De houten overkapping werd maandag verwijderd. Een ingehuurd sloopbedrijf uit het Brabantse Sint-Oedenrode vond het zonde om de palen meteen te vernietigen.

Honderdduizenden Efteling-bezoekers hebben in de loop der jaren ontelbare uurtjes doorgebracht tussen de palen. "Misschien dat er fans zijn die we hiermee blij kunnen maken", vertelt Fred van Kessel van Sloopwerken Van Kessel & Zn. aan Looopings. Hij heeft vijftig Bob-palen van de ondergang weten te redden. Ze hebben een lengte van 230 centimeter. "De onderdelen zijn in goede staat."


ZIE OOK: Foto's: Efteling onmiddellijk gestart met sloopwerkzaamheden bij Bob

In een paar uur tijd kreeg Van Kessel naar eigen zeggen al een hoop reacties op de advertentie. "Veel mensen geven aan dat ze één of twee palen willen hebben voor hun collectie. Dat kan natuurlijk ook, ze hoeven niet allemaal in één keer weg."

Vervanger
Het laatste ritje van de Bob vond zondagavond plaats. De komende weken wordt de attractie gesloopt, zodat begonnen kan worden met de bouw van de vervanger: de dubbele familieachtbaan Max & Moritz.

ZIE OOK: Exclusieve Efteling-pin binnen drie kwartier uitverkocht: 'Te triest voor woorden'

Reacties