Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Te koop: de wachtrij van de Bob uit de Efteling

04-09-2019, 14.55 uur

Efteling-fans die op zoek zijn naar een tastbare herinnering aan de Bob, kunnen nu terecht op Marktplaats. Op de veilingsite worden houten palen aangeboden die onderdeel waren van de wachtrij van de bekende bobsleebaan. De houten overkapping werd maandag verwijderd. Een ingehuurd sloopbedrijf uit het Brabantse Sint-Oedenrode vond het zonde om de palen meteen te vernietigen.

Honderdduizenden Efteling-bezoekers hebben in de loop der jaren ontelbare uurtjes doorgebracht tussen de palen. "Misschien dat er fans zijn die we hiermee blij kunnen maken", vertelt Fred van Kessel van Sloopwerken Van Kessel & Zn. aan Looopings. Hij heeft vijftig Bob-palen van de ondergang weten te redden. Ze hebben een lengte van 230 centimeter. "De onderdelen zijn in goede staat."

In een paar uur tijd kreeg Van Kessel naar eigen zeggen al een hoop reacties op de advertentie. "Veel mensen geven aan dat ze één of twee palen willen hebben voor hun collectie. Dat kan natuurlijk ook, ze hoeven niet allemaal in één keer weg."

Vervanger
Het laatste ritje van de Bob vond zondagavond plaats. De komende weken wordt de attractie gesloopt, zodat begonnen kan worden met de bouw van de vervanger: de dubbele familieachtbaan Max & Moritz.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be