Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo verwelkomt tientallen dieren gemaakt van Lego-steentjes

05-09-2019, 14.36 uur

Dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem krijgt er in het najaar enkele tientallen bijzondere bewoners bij. Van 5 tot en met 27 oktober huisvest het dierenpark veertig levensgrote dieren gemaakt van Lego-blokjes. Daarvoor zijn meer dan één miljoen steentjes gebruikt.

De Lego-sculpturen werden gebouwd door een dertigkoppig team uit Engeland. Pronkstuk van de kleurrijke tentoonstelling is een olifant van 2,5 meter hoog en 3,7 meter lang. Alleen daar waren de bouwers al 1600 uur mee bezig. Het gevaarte van 271.739 steentjes weegt maar liefst 1210 kilo.

Verder komen bezoekers onder meer gorilla's, leeuwen, antilopen, vleermuizen, pinguïns en hyena's tegen, allemaal gemaakt van Lego. Het evenement wordt Lego Bricks in de Zoo genoemd. De dieren zijn verspreid over het park te vinden, dat in die periode dagelijks geopend is van 09.00 tot 18.00 uur.

Engeland
De beelden werden niet speciaal voor Burgers' Zoo gemaakt. Ze stonden de afgelopen jaren al in verschillende dierentuinen in Engeland, onder de noemer The Great Brick Safari.



Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be