Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo verwelkomt tientallen dieren gemaakt van Lego-steentjes

05-09-2019, 14:36 uur | Reacties

Dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem krijgt er in het najaar enkele tientallen bijzondere bewoners bij. Van 5 tot en met 27 oktober huisvest het dierenpark veertig levensgrote dieren gemaakt van Lego-blokjes. Daarvoor zijn meer dan één miljoen steentjes gebruikt.

De Lego-sculpturen werden gebouwd door een dertigkoppig team uit Engeland. Pronkstuk van de kleurrijke tentoonstelling is een olifant van 2,5 meter hoog en 3,7 meter lang. Alleen daar waren de bouwers al 1600 uur mee bezig. Het gevaarte van 271.739 steentjes weegt maar liefst 1210 kilo.


ZIE OOK: Oud-directeur Efteling vertelt: hoe Legoland Kaatsheuvel er net niet kwam

Verder komen bezoekers onder meer gorilla's, leeuwen, antilopen, vleermuizen, pinguïns en hyena's tegen, allemaal gemaakt van Lego. Het evenement wordt Lego Bricks in de Zoo genoemd. De dieren zijn verspreid over het park te vinden, dat in die periode dagelijks geopend is van 09.00 tot 18.00 uur.

Engeland
De beelden werden niet speciaal voor Burgers' Zoo gemaakt. Ze stonden de afgelopen jaren al in verschillende dierentuinen in Engeland, onder de noemer The Great Brick Safari.ZIE OOK: Lego brengt exclusieve Legoland-set uit, inclusief achtbaan

Reacties