Efteling

Foto's: Efteling onmiddellijk gestart met sloopwerkzaamheden bij Bob

02-09-2019, 19:26 uur | Reacties

De Efteling is vandaag onmiddellijk gestart met de sloopwerkzaamheden bij de Bob. Na het feestelijke afscheid op zondagavond stonden vanochtend om 06.00 uur bouwvakkers klaar om de ruim 34 jaar oude attractie te ontmantelen. De overdekte wachtrij is al weggehaald.

Ook enkele decoraties zijn verdwenen, waaronder het grote logo bij de ingang. Op verschillende plekken vinden graafwerkzaamheden plaats. Sommige muren zijn voorzien van grote rode kruizen. De afgelopen maanden werden al veel bomen gekapt. Verder is een stuk grond naast de lift geasfalteerd. Daar staan nu bouwunits.


ZIE OOK: Video: Efteling-fans vieren feest bij allerlaatste ritje in de Bob

Eind deze maand moet de oude Bob helemaal verwijderd zijn, zodat begonnen kan worden met de fundering van de powered coaster Max & Moritz. De dubbele familieachtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides gaat in het voorjaar van 2020 open.

Kwajongens
De nieuwe attractie draait om de kwajongens Max en Moritz, die voortdurend kattenkwaad uithalen in de omgeving. Ook de medewerkers op het bouwterrein zijn zo te zien al te grazen genomen door het brutale tweetal. Bouwvakkers dragen hesjes waar zogenaamd een briefje op is geplakt met de tekst "Ik ben koekoek!!!".ZIE OOK: Foto's: nog meer bomen gekapt bij Bob in de Efteling

Reacties