Hansa-Park

Duits pretpark kiest voor derde vrijevaltoren en zesde waterbaan

05-09-2019, 17:43 uur | Reacties

Het Duitse pretpark Hansa-Park gaat niet voor de originaliteitsprijs. Volgend jaar opent het park een drop tower en een waterbaan. Beide attractietypes waren al ruimschoots vertegenwoordigd: in Hansa-Park staan nu al twee vrijevaltorens en vijf waterbanen.

De nieuwe waterbaan, bedoeld voor gezinnen met kinderen, gaat Awildas Abenteuerfahrt heten. Het wordt aanvulling op de bestaande waterattracties Barracuda Slide, Störtebekers Kaperfahrt, Wildwasserfahrt, Super Splash en Sturmfahrt der Drachenboote.


ZIE OOK: Video: dit is de hoogste vrijevaltoren van Europa

Afgelopen voorjaar opende Hansa-Park de hoogste drop tower van Europa: Highlander. Voor kinderen was er al de kleine variant Odins Luftreise. Daar komt in 2020 een nieuwe elf meter hoge toren bij: Awildas Ausguck. "Voor alle bezoekers die de voorkeur geven aan een snel en gevarieerd ritprogramma", staat in de beschrijving.

Klepel
Voor de uitbreiding moet de bestaande attractie Die Glocke wijken. Dat is een bizarre schommel vormgegeven als een gigantische bel, waarbij de inzittenden de klepel vormen. De attractie opende in 2008.

ZIE OOK: Pretpark breekt 25 meter hoge thrillride af

Reacties