Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Duits pretpark kiest voor derde vrijevaltoren en zesde waterbaan

05-09-2019, 17.43 uur

Het Duitse pretpark Hansa-Park gaat niet voor de originaliteitsprijs. Volgend jaar opent het park een drop tower en een waterbaan. Beide attractietypes waren al ruimschoots vertegenwoordigd: in Hansa-Park staan nu al twee vrijevaltorens en vijf waterbanen.

De nieuwe waterbaan, bedoeld voor gezinnen met kinderen, gaat Awildas Abenteuerfahrt heten. Het wordt aanvulling op de bestaande waterattracties Barracuda Slide, Störtebekers Kaperfahrt, Wildwasserfahrt, Super Splash en Sturmfahrt der Drachenboote.

Afgelopen voorjaar opende Hansa-Park de hoogste drop tower van Europa: Highlander. Voor kinderen was er al de kleine variant Odins Luftreise. Daar komt in 2020 een nieuwe elf meter hoge toren bij: Awildas Ausguck. "Voor alle bezoekers die de voorkeur geven aan een snel en gevarieerd ritprogramma", staat in de beschrijving.

Klepel
Voor de uitbreiding moet de bestaande attractie Die Glocke wijken. Dat is een bizarre schommel vormgegeven als een gigantische bel, waarbij de inzittenden de klepel vormen. De attractie opende in 2008.

Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be