Efteling

Exclusieve Efteling-pin binnen drie kwartier uitverkocht: 'Te triest voor woorden'

01-09-2019, 18:06 uur | ReactiesFoto: @Eftel_Nerd

De Efteling heeft een heleboel fans boos gemaakt. Ter gelegenheid van de sluiting van de Bob bracht het attractiepark vanochtend een exclusieve afscheidspin uit, met een oplage van duizend stuks. Maar omdat er geen verkooplimiet was ingesteld, was het speldje binnen drie kwartier volledig uitverkocht.

Sommige Efteling-bezoekers kochten meteen tien of vijftien pins tegelijk, tot grote frustratie van fans die achter het net visten. Op dit moment worden al bijna vijftig Bob-pins aangeboden op veilingsite Marktplaats, vaak voor tientallen euro's per stuk. De Efteling vroeg er zelf 5 euro voor.


ZIE OOK: Efteling neemt afscheid van Bob met T-shirt en pin

"Belachelijk dit! Doe wat aan je verkoopbeleid!", klaagt ene Luuk op Twitter. "Lang leve de inkopers die ze nu voor woekerprijzen op Marktplaats gooien", schrijft Jeroen. Ook Mandy is boos. "Omdat mensen vijftig pins tegelijk kopen, zijn de Bob-pins nu al uitverkocht. Goed geregeld weer."

Belachelijk
"Shame on you Efteling!", laat Wouter van Noort weten. "Ik zie dat de geldwolven ook al in de Efteling zijn geweest", aldus Henk Jan van Es. "Dat de Efteling de pins per vijftig verkoopt is gewoon bizar." Suzanne: "Belachelijk zeg. Volgende keer één pin per persoon. Staan er nu zat op Marktplaats voor de hoofdprijs. Gun een ander ook iets!"

"Wat een beleid...", verzucht iemand die zich Chesterfield noemt. "De normale bezoeker krijgt niet eens de kans om een pin aan te schaffen. Te triest voor woorden." Simon de Bruijn: "Wat er vandaag in het park en op Marktplaats gebeurt slaat alles."

Leuk
De Efteling heeft excuses aangeboden aan gedupeerde fans. Men bekijkt of het mogelijk is om nieuwe Bob-pins uit te brengen. "Daar is op dit moment nog geen zekerheid over", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "We vinden de situatie heel vervelend, maar aan de andere kant is dit ook wel wat een collector's item leuk maakt: het kan uitverkocht raken."

ZIE OOK: Foto's: nog meer bomen gekapt bij Bob in de Efteling

Reacties