BillyBird Park Hemelrijk

Gevaarlijke glijbaan in Brabants pretpark aangepast

02-09-2019, 21:21 uur | Reacties

De omstreden glijbaan in het Brabantse pretpark BillyBird Park Hemelrijk kan weer gebruikt worden. Deze zomer vonden er diverse incidenten plaats bij de kinderattractie. Daarom heeft het park aanpassingen verricht. Bezoekers glijden nu minder snel naar beneden.

De baan is onderdeel van de in april geopende natuurspeeltuin Oervallei. Er ontstond landelijke ophef toen via Looopings een filmpje opdook van een jongen die zo snel naar beneden gleed dat hij loskwam van de baan. Later bleek dat er eerder ook al problemen waren met het speeltoestel. Het park besloot de glijbaan daarom tijdelijk te sluiten.


ZIE OOK: Brabants pretpark sluit glijbaan na verontrustend filmpje

In overleg met fabrikant IJslander is gezocht naar een oplossing. In eerste instantie werd overwogen om de hellingsgraad aan te passen, maar uiteindelijk is de oorspronkelijk twintig meter lange glijbaan aan de bovenkant vier meter ingekort. Bezoekers maken zo minder snelheid, waarmee de problemen tot het verleden zouden behoren.

Keuring
Vrijdag ontving BillyBird het nieuwe, positieve keuringsrapport van het Keurmerkinstituut. Diezelfde middag nog zijn de eerste bezoekers zonder problemen naar beneden gegleden.

ZIE OOK: Omstreden glijbaan in Brabants pretpark zorgde al eerder voor problemen

Reacties