Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Hemelrijk

Gevaarlijke glijbaan in Brabants pretpark aangepast

02-09-2019, 21.21 uur

De omstreden glijbaan in het Brabantse pretpark BillyBird Park Hemelrijk kan weer gebruikt worden. Deze zomer vonden er diverse incidenten plaats bij de kinderattractie. Daarom heeft het park aanpassingen verricht. Bezoekers glijden nu minder snel naar beneden.

De baan is onderdeel van de in april geopende natuurspeeltuin Oervallei. Er ontstond landelijke ophef toen via Looopings een filmpje opdook van een jongen die zo snel naar beneden gleed dat hij loskwam van de baan. Later bleek dat er eerder ook al problemen waren met het speeltoestel. Het park besloot de glijbaan daarom tijdelijk te sluiten.

In overleg met fabrikant IJslander is gezocht naar een oplossing. In eerste instantie werd overwogen om de hellingsgraad aan te passen, maar uiteindelijk is de oorspronkelijk twintig meter lange glijbaan aan de bovenkant vier meter ingekort. Bezoekers maken zo minder snelheid, waarmee de problemen tot het verleden zouden behoren.

Keuring
Vrijdag ontving BillyBird het nieuwe, positieve keuringsrapport van het Keurmerkinstituut. Diezelfde middag nog zijn de eerste bezoekers zonder problemen naar beneden gegleden.

Meer BillyBird Hemelrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be