Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling kondigt nieuwe attractie aan als 'stomme familieachtbaan'

01-09-2019, 12.22 uur | Reacties

De Efteling schept geen hoge verwachtingen voor een nieuwe attractie. De dubbele rollercoaster Max & Moritz, die in het voorjaar van 2020 opengaat, wordt aangekondigd als een "stomme familieachtbaan". Dat valt te lezen op bouwzeilen die binnenkort in het park te zien zijn.

Max und Moritz is een Duits verhaal uit 1865, over twee kwajongens die hun dorp onveilig maken. Het aankondigingsbord is vormgegeven als een houten schutting die door de twee snotneuzen is besmeurd met krijt en verf. De brutale hoofdpersonages noemen hun attractie zelf "een stomme familieachtbaan". Ook hangt er verkeersbord met de tekst "inhalen verboden".

Het logo van de coaster - bestaand uit houten plankjes - lekte vorige maand al uit. Nu is voor het eerst een kleurrijke variant te zien, in het rood, blauw, groen en oranje. De slogan luidt "2 achtbanen voor donderstenen".

Sloop
Max & Moritz komt op de plek van de Bob. De klassieke bobsleebaan uit 1985 is vandaag voor de laatste keer geopend. Morgen begint de sloop.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be