Bellewaerde

Vergunning is binnen: Belgisch pretpark mag nieuwe achtbaan bouwen

23-09-2019, 13.24 uur | Reacties

Het Belgische pretpark Bellewaerde mag beginnen met de bouw van een nieuwe achtbaan. In het voorjaar van 2020 opent het attractiepark een rollercoaster in het Canadese themagebied. Begin dit jaar werd daarvoor al een vergunning aangevraagd.

Even later werd de aanvraag weer ingetrokken naar aanleiding van een discussie over het aantal bomen dat zou moeten verdwijnen. Inmiddels is de vergunning verleend. Bellewaerde koos voor een familieachtbaan, geschikt voor bijna alle leeftijden. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro.


ZIE OOK: Pretpark Bellewaerde trekt aanvraag voor nieuwe achtbaan weer in

"We starten dit najaar met de grond- en funderingswerkzaamheden", vertelt een woordvoerster. "Het traject is op maat gemaakt voor Bellewaerde." De achtbaan wordt geleverd door de Duitse fabrikant Gerstlauer, bekend van bijvoorbeeld Gold Rush in Attractiepark Slagharen, Tiki-Waka in Walibi Belgium en Fury in Bobbejaanland.

Rodelachtbaan
"Deze toevoeging betekent meteen de grootste investering in een attractie sinds 1999", weet de voorlichtster. Eerder dit jaar opende Bellewaerde al de deuren van een groot overdekt zwemparadijs. De nieuwe family coaster komt te liggen naast de rodelachtbaan Dawson Duel, die opende in 2017.

Bellewaerde is onderdeel van de Franse groep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.

ZIE OOK: Nieuw waterparadijs Bellewaerde Aquapark is klaar voor opening

Reacties