Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Vergunning is binnen: Belgisch pretpark mag nieuwe achtbaan bouwen

23-09-2019, 13.24 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde mag beginnen met de bouw van een nieuwe achtbaan. In het voorjaar van 2020 opent het attractiepark een rollercoaster in het Canadese themagebied. Begin dit jaar werd daarvoor al een vergunning aangevraagd.

Even later werd de aanvraag weer ingetrokken naar aanleiding van een discussie over het aantal bomen dat zou moeten verdwijnen. Inmiddels is de vergunning verleend. Bellewaerde koos voor een familieachtbaan, geschikt voor bijna alle leeftijden. Het gaat om een investering van 7,5 miljoen euro.

"We starten dit najaar met de grond- en funderingswerkzaamheden", vertelt een woordvoerster. "Het traject is op maat gemaakt voor Bellewaerde." De achtbaan wordt geleverd door de Duitse fabrikant Gerstlauer, bekend van bijvoorbeeld Gold Rush in Attractiepark Slagharen, Tiki-Waka in Walibi Belgium en Fury in Bobbejaanland.

Rodelachtbaan
"Deze toevoeging betekent meteen de grootste investering in een attractie sinds 1999", weet de voorlichtster. Eerder dit jaar opende Bellewaerde al de deuren van een groot overdekt zwemparadijs. De nieuwe family coaster komt te liggen naast de rodelachtbaan Dawson Duel, die opende in 2017.

Bellewaerde is onderdeel van de Franse groep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.

Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be