Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: nog meer bomen gekapt bij Bob in de Efteling

01-09-2019, 13.14 uurBeeld: @Mennoo_, @Eftelwesley

Er blijft weinig meer over van de natuur rond de Bob in de Efteling. Afgelopen week heeft het attractiepark wederom een groot aantal bomen gekapt. Voorheen suisden bezoekers tijdens een ritje in de bobsleebaan tussen de bomen door, maar nu wordt de attractie omringd door een enorme kale vlakte.

Dat zorgt voor een vrij troosteloos beeld. Het weghalen van bomen en struiken is nodig voor de sloop van de Bob én de bouw van de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Die opent in het voorjaar van 2020.

Efteling-fans hoeven niet te vrezen dat de omgeving zo kaal blijft. "Wij investeren altijd heel veel in groen en hier zeker", vertelde parkdirecteur Coen Bertens onlangs in een interview met Looopings. "Het kan wel een aantal jaren duren voordat de bomen echt lengte hebben."

Bouwverkeer
De Efteling begon in juni met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor Max & Moritz. Toen werden al bomen gekapt. Naast de lift van de Bob is een stuk asfalt aangelegd voor bouwverkeer. Verder zijn verschillende toegangswegen verbreed.

Vandaag is het allerlaatste moment om een ritje te maken in de Bob. Om 20.00 uur sluit de attractie definitief.















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be