Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

12-jarige jongen breekt beide benen bij val uit kermisattractie

30-08-2019, 16.08 uur

Een 12-jarige jongen is zwaargewond geraakt op een kermis in Londen. Theo Shaw brak afgelopen dinsdag beide benen en één arm toen hij uit de attractie Extreme werd geslingerd. Daarnaast heeft hij een grote snee op zijn voorhoofd, melden lokale media.

Het incident vond plaats in Brockwell Park, in het zuiden van Londen. De Extreme is een snel draaiende molen met op en neer bewegende armen en roterende gondels. Volgens Aileen O'Brien, de moeder van het slachtoffer, kwam de veiligheidsbeugel niet volledig naar beneden. Een vriendje van Theo probeerde de knul naar verluidt nog tevergeefs vast te houden.

Volgens O'Brien kan haar zoon minimaal twee maanden niet lopen en zal hij een flink litteken overhouden. De vrouw is boos op de exploitant. Ze stelt dat hij de attractie niet goed onderhoudt en dat het toezicht tekortschiet. Personeel had pas door wat er gebeurde toen het al te laat was.

Inspectie
De Extreme is gesloten voor een inspectie, maar de rest van de kermis draait zoals gepland gewoon door tot aanstaande maandag. Dit tot ontsteltenis van de moeder, die vindt dat de veiligheid op het terrein ernstig te wensen overlaat.

Vier dagen eerder werd er al een man afgevoerd toen hij in één van de attracties een hartstilstand kreeg. Het is echter niet duidelijk of dat door de attractie kwam.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be