Kermis

12-jarige jongen breekt beide benen bij val uit kermisattractie

30-08-2019, 16:08 uur | Reacties

Een 12-jarige jongen is zwaargewond geraakt op een kermis in Londen. Theo Shaw brak afgelopen dinsdag beide benen en één arm toen hij uit de attractie Extreme werd geslingerd. Daarnaast heeft hij een grote snee op zijn voorhoofd, melden lokale media.

Het incident vond plaats in Brockwell Park, in het zuiden van Londen. De Extreme is een snel draaiende molen met op en neer bewegende armen en roterende gondels. Volgens Aileen O'Brien, de moeder van het slachtoffer, kwam de veiligheidsbeugel niet volledig naar beneden. Een vriendje van Theo probeerde de knul naar verluidt nog tevergeefs vast te houden.


ZIE OOK: Man slikt goudvis door op kermis: 450 euro boete

Volgens O'Brien kan haar zoon minimaal twee maanden niet lopen en zal hij een flink litteken overhouden. De vrouw is boos op de exploitant. Ze stelt dat hij de attractie niet goed onderhoudt en dat het toezicht tekortschiet. Personeel had pas door wat er gebeurde toen het al te laat was.

Inspectie
De Extreme is gesloten voor een inspectie, maar de rest van de kermis draait zoals gepland gewoon door tot aanstaande maandag. Dit tot ontsteltenis van de moeder, die vindt dat de veiligheid op het terrein ernstig te wensen overlaat.

Vier dagen eerder werd er al een man afgevoerd toen hij in één van de attracties een hartstilstand kreeg. Het is echter niet duidelijk of dat door de attractie kwam.

ZIE OOK: Zwaar ongeluk op Duitse kermis: man levensgevaarlijk gewond

Reacties