Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands blijft verbouwen: meer dieren, maar attractie verdwijnt

30-08-2019, 10.54 uur

Wildlands Adventure Zoo Emmen neemt afscheid van een attractie. De simulator Terra Explorer is definitief gesloten, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Tegelijkertijd werkt het dierenpark aan het verbouwen van verschillende verblijven en het toevoegen van een hoop nieuwe dierensoorten.

In de Terra Explorer werden bezoekers in een lift meegenomen op een reis naar de prehistorie, waar ze dino's zagen lopen. De kleinschalige attractie in themadeel Nortica was niet geliefd bij het publiek. Veel bezoekers liepen er straal voorbij.

Op de plek van de simulator komt de Walvis Experience, weet de voorlichtster. "Dat wordt een educatieve beleving waar we bezoekers spelenderwijs leren over geluidsvervuiling in de wateren. Walvissen hebben daar veel last van. We zijn ervan overtuigd dat het een stuk leuker en interessanter wordt dan de Terra Explorer."

Vogelkooi
Daarnaast gaat Wildlands komend najaar aan de slag met het oude pinguïnverblijf, waar nu tijdelijk zeehonden te vinden zijn. Het gebied wordt opgesplitst in twee delen. "We bouwen een grote vogelkooi en aan de andere kant komen wasberen en stinkdieren."

Verder wordt een souvenirwinkel in Nortica omgebouwd tot een aquarium. De aanpassingen moeten in november zijn afgerond. In het voorjaar van 2020 staat een renovatie van het entreeplein op de planning. Daar moet ook een diersoort toegevoegd worden.

Verlies
Wildlands timmert de laatste paar maanden flink aan de weg. De Drentse dierentuin lijdt al enkele jaren verlies. Verbeteringen en toevoegingen in het park moeten het tij keren. In juni werd nog een belangrijke nieuwe looproute in gebruik genomen.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be