Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands blijft verbouwen: meer dieren, maar attractie verdwijnt

30-08-2019, 10:54 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen neemt afscheid van een attractie. De simulator Terra Explorer is definitief gesloten, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Tegelijkertijd werkt het dierenpark aan het verbouwen van verschillende verblijven en het toevoegen van een hoop nieuwe dierensoorten.

In de Terra Explorer werden bezoekers in een lift meegenomen op een reis naar de prehistorie, waar ze dino's zagen lopen. De kleinschalige attractie in themadeel Nortica was niet geliefd bij het publiek. Veel bezoekers liepen er straal voorbij.


ZIE OOK: Tijdelijk zeehonden te zien in dierenpark Wildlands Emmen

Op de plek van de simulator komt de Walvis Experience, weet de voorlichtster. "Dat wordt een educatieve beleving waar we bezoekers spelenderwijs leren over geluidsvervuiling in de wateren. Walvissen hebben daar veel last van. We zijn ervan overtuigd dat het een stuk leuker en interessanter wordt dan de Terra Explorer."

Vogelkooi
Daarnaast gaat Wildlands komend najaar aan de slag met het oude pinguïnverblijf, waar nu tijdelijk zeehonden te vinden zijn. Het gebied wordt opgesplitst in twee delen. "We bouwen een grote vogelkooi en aan de andere kant komen wasberen en stinkdieren."

Verder wordt een souvenirwinkel in Nortica omgebouwd tot een aquarium. De aanpassingen moeten in november zijn afgerond. In het voorjaar van 2020 staat een renovatie van het entreeplein op de planning. Daar moet ook een diersoort toegevoegd worden.

Verlies
Wildlands timmert de laatste paar maanden flink aan de weg. De Drentse dierentuin lijdt al enkele jaren verlies. Verbeteringen en toevoegingen in het park moeten het tij keren. In juni werd nog een belangrijke nieuwe looproute in gebruik genomen.

ZIE OOK: Gemeente Emmen laat dierenpark Wildlands niet omvallen

Reacties