Bobbejaanland

Halloween in Bobbejaanland: nieuw spookhuis vol zombies

03-09-2019, 11:56 uur | Reacties

Bobbejaanland viert Halloween met een nieuw spookhuis vol met zombies. Het haunted house Yummy staat in het teken van de gelijknamige Vlaamse horrorfilm die in december in première gaat. "We kunnen de film in oktober dus al live beleven in Bobbejaanland", laat een woordvoerster weten.

Voor de ontwikkeling van het spookhuis wordt de Nederlandse Leisure Expert Group ingeschakeld. Dat bedrijf is ook al jaren verantwoordelijk voor de haunted houses in het Duitse Europa-Park. Voor Bobbejaanland ontwierp de firma eerder het nieuwe themagebied Land of Legends, met lanceerachtbaan Fury.


ZIE OOK: Indrukwekkende decors in nieuw spookhuis Bobbejaanland

Het verhaal van Yummy speelt zich af in Oost-Europa, waar een plastisch chirurg per ongeluk een patiënte besmet met een zombievirus. Het spookhuis wordt gebouwd op de oude plek van The Doll Factory. "De maze zal volledig anders zijn dan zijn voorganger", belooft commercieel directrice Peggy Verelst. De bestaande spookhuizen Welp, Bazaar Bizarre, Sonar en Nightmare Motel keren keren dit jaar terug.

5 euro
Tot nu toe waren alle spookhuizen in Bobbejaanland gratis toegankelijk, met uitzondering van de escape room Nightmare Motel. Dit jaar vraagt het pretpark 5 euro voor een kaartje voor één van de twee grootste spookhuizen: Welp en Yummy. Een combiticket kost 7 euro. "Het is gezien de investeringen bijna niet meer verantwoord om het gratis te doen", vertelde Verelst eerder in een interview met Looopings.

Het halloweenseizoen van Bobbejaanland duurt van 16 oktober tot en met 3 november. Tijdens vijf avondopenstellingen vinden er extra festiviteiten plaats in het nieuwe themadeel Land of Legends. Er zijn dan optredens van verschillende dj's onder de noemer Epic Party.

ZIE OOK: Bobbejaanland strijdt voor een beter imago: 'Al veel stappen gemaakt'

Reacties