Efteling

Nieuw Efteling-sprookje is bijna af: zwanen strijken neer in Sprookjesbos

27-08-2019, 16:06 uur | Reacties

Het nieuwste sprookje van de Efteling is bijna af. In het Sprookjesbos wordt momenteel de laatste hand gelegd aan De Zes Zwanen: een combinatie van een klassiek sprookjestafereel en een mini-attractie. De zwanen uit het verhaal worden uitgebeeld in de vorm van bootjes waarin bezoekers een vaartochtje kunnen maken.

De bootjes arriveerden eind juli in het park, toen nog zonder beschilderingen. Inmiddels zijn de zwanen volledig gedecoreerd. Ieder schuitje is anders, vertelt ontwerper Sander de Bruijn. "Elke zwaan heeft een unieke band met een ander patroon rond de hals. Wie goed oplet, ziet ook andere subtiele verschillen in de kuifjes en de stand van het hoofd."


ZIE OOK: Zwanen voor nieuw Efteling-sprookje gearriveerd

Vandaag zijn de sprookjesfiguren neergestreken in het Sprookjesbos. Daar 'zwemmen' ze straks door een vijftien meter hoog kasteel, waar het sprookje van de gebroeders Grimm wordt uitgebeeld. In het slot is prinses Elisa bezig met het breien van hemden om een betovering te verbreken.

Vleugels
Het plaatsnemen in de zwanen wordt een bijzondere ervaring, aldus De Bruijn. "Aan de kade staan straks de zwanen met de vleugels open op je te wachten." Na het instappen glijdt de vleugel terug. "De beweging van de vleugel is al een heel mooi element op zich. Het heeft niet alleen een functionele waarde, maar ook een symbolische." Wie geen zin heeft om te wachten of om te varen, kan het sprookje ook gewoon wandelend bekijken.

De Zes Zwanen is vanaf zaterdag 28 september voor iedereen te bewonderen. Abonnementhouders kunnen zich aanmelden voor een preview op woensdag 25 en donderdag 26 september. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De inschrijving start volgende week.

ZIE OOK: Bijzondere foto's: binnenkijken bij nieuw Efteling-sprookje De Zes Zwanen

Reacties