Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw Efteling-sprookje is bijna af: zwanen strijken neer in Sprookjesbos

27-08-2019, 16.06 uur

Het nieuwste sprookje van de Efteling is bijna af. In het Sprookjesbos wordt momenteel de laatste hand gelegd aan De Zes Zwanen: een combinatie van een klassiek sprookjestafereel en een mini-attractie. De zwanen uit het verhaal worden uitgebeeld in de vorm van bootjes waarin bezoekers een vaartochtje kunnen maken.

De bootjes arriveerden eind juli in het park, toen nog zonder beschilderingen. Inmiddels zijn de zwanen volledig gedecoreerd. Ieder schuitje is anders, vertelt ontwerper Sander de Bruijn. "Elke zwaan heeft een unieke band met een ander patroon rond de hals. Wie goed oplet, ziet ook andere subtiele verschillen in de kuifjes en de stand van het hoofd."

Vandaag zijn de sprookjesfiguren neergestreken in het Sprookjesbos. Daar 'zwemmen' ze straks door een vijftien meter hoog kasteel, waar het sprookje van de gebroeders Grimm wordt uitgebeeld. In het slot is prinses Elisa bezig met het breien van hemden om een betovering te verbreken.

Vleugels
Het plaatsnemen in de zwanen wordt een bijzondere ervaring, aldus De Bruijn. "Aan de kade staan straks de zwanen met de vleugels open op je te wachten." Na het instappen glijdt de vleugel terug. "De beweging van de vleugel is al een heel mooi element op zich. Het heeft niet alleen een functionele waarde, maar ook een symbolische." Wie geen zin heeft om te wachten of om te varen, kan het sprookje ook gewoon wandelend bekijken.

De Zes Zwanen is vanaf zaterdag 28 september voor iedereen te bewonderen. Abonnementhouders kunnen zich aanmelden voor een preview op woensdag 25 en donderdag 26 september. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De inschrijving start volgende week.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be