Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Gebouwen bij nieuwe achtbaan Phantasialand gaan de hoogte in

27-08-2019, 17.50 uur | Reacties

Op het bouwterrein van de nieuwe achtbaan F.L.Y. in Phantasialand verrijzen steeds meer gebouwen. Aangezien de achtbaan zelf al een tijdje helemaal compleet is, kan het Duitse pretpark zich nu richten op andere zaken. Verschillende bouwwerken zijn de afgelopen weken de hoogte in gegaan, blijkt uit nieuwe foto's.

Phantasialand ontwikkelt de langste flying coaster ter wereld en de eerste met een lancering. Passagiers leggen de rit straks liggend af. De attractie van de Nederlandse fabrikant Vekoma hoort bij een nieuw steampunk-themagebied dat Rookburgh wordt genoemd. Naar verwachting vindt de opening plaats in 2020.


ZIE OOK: Indrukwekkende bouwfoto's van nieuwe flying coaster Phantasialand

De bouw van F.L.Y. is een ingewikkelde puzzel. Het duurde bijna twee jaar om de volledige baan te plaatsen. Inmiddels kronkelt de bordeauxrode rail door het hele gebied heen. Het park heeft ervaring met complexe bouwprojecten. Waterbaan Chiapas (2014) en lanceerachtbaan Taron (2016) brachten eerder ook heel wat hoofdbrekens met zich mee.

Samenspel
Wat themadeel Rookburgh extra bijzonder maakt, is dat er midden in het gebied ook een hotel uit de grond gestampt wordt. Hotel Charles Lindbergh moet straks zorgen voor een uniek samenspel met de flying coaster.

Bouwfoto's van F.L.Y. zijn erg zeldzaam. De bouwplaats ligt vrij afgelegen en Phantasialand kiest ervoor om zelf geen updates naar buiten te brengen. Het park wil niet geassocieerd worden met bouwwerkzaamheden.ZIE OOK: Luchtfoto toont spectaculaire flying coaster Phantasialand van bovenaf

Reacties